Volledig scherm
Archieffoto van Dirk Lips voor de giraffen in safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek in 2018. © Beeld Werkt

Burgemeester Paul Depla en directeur Dirk Lips van de Beekse Bergen te gast bij Spraakvermaak

TERHEIJDEN – De laatste aflevering van Spraakvermaak van dit jaar staat zondagmiddag op het programma. Te gast zin onder meer Paul Depla, Nadia Vekemans en Dirk Lips.

Vijf miljoen bezoekers per jaar telt Libéma, een bedrijf dat 24 dieren- en vakantieparken en congrescentra omhelst. Vrijwel alle Nederlanders hebben al eens een voet gezet in een bedrijf van CEO Dirk Lips. Van Libéma zijn onder meer de Beekse Bergen, Brabanthallen, het Autotron en het Aviodome. 

Lips zijn geheim? ,,Discipline en er staan voor je concern en je mensen.” Hij schuift aan bij talkshow Spraakvermaak in Terheijden om meer uitleg te geven over het reilen en zeilen van dit grote concern.

Volledig scherm
Archieffoto van burgemeester Paul Depla bij het Havenkwartier, Breda University of applied sciences en vv Baronie. © Pix4Profs-Ron Magielse

Georganiseerde criminaliteit

Ook schuift Paul Depla, burgemeester van Breda, aan. Eerder was hij wethouder in Nijmegen en burgemeester van Heerlen. PvdA-er Depla was al eens te gast bij Spraakvermaak en toen was de georganiseerde criminaliteit in Brabant hoofdonderwerp van gesprek. Hoe is de stand van zaken u?

Esther Delissen en Nadia Vekemans

Verder vertelt gemeentesecretaris Esther Delissen, hoofd van de organisatie van de gemeente Drimmelen, meer over hoe de gemeente ervoor staat en vervult Nadia Vekemans uit Lage Zwaluwe de rol van columnist. Gastpresentator deze middag is Henk van Ingen. Hij is projectleider bij Omroep Brabant, nachtredacteur van het ANP en schrijft freelance voor BN DeStem.

Steven Gerards

Babs van der Hoeven en Sven Broos verzorgen de muziek en Mirjam Schrauwen zocht Steven Gerards op en maakte en portret van deze dichter.

Caroline van Gennip uit Made en Ad Snoeren uit Terheijden weten hoe je een tuin moet aanleggen en onderhouden. Wij testen hun kennis in de grote Spraakvermaak-tuinenquiz.

Spraakvermaakslotlied

De deuren van Café Ons Thuis aan de Bredaseweg 20 in Terheijden gaan om 13.30 uur open en om 14.30 uur opent presentator Dik van Beest de show. Het kwartet Mix sluit rond 16.30 uur het de laatste aflevering van 2019 af met het actuele Spraakvermaakslotlied.

Volledig scherm
Archieffoto van jubileumuitvoering van Spraakvermaak met als gast Matthijs van Nieuwkerk. © Pix4Profs-Ron Magielse
Volledig scherm
Archieffoto van Spraakvermaakaflevering met daarin minister Cora Nieuwenhuijzen.
Volledig scherm
Archieffoto van de drie makers van spraakvermaak, vlnr : Mirjam Schrauwen, Dik van Beest en Wim Smetsers. © ron magielse / pix4profs

In samenwerking met indebuurt Breda