Buslijn 115 naar Wernhout verdwijnt definitief

WERNHOUT- Buslijn 115 naar Wernhout verdwijnt definitief. Dat heeft de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant gisteren besloten door in te stemmen met het Exploitatieplan 2018 van vervoersbedrijf Arriva.

Volgens Arriva is er vraag naar een 'hoogfrequente buslijn' naar Zundert. "In de nieuwe dienstregeling is gekozen om deze buslijn te bieden, als buslijn 115 tussen Breda en Zundert en vice versa", vertelt de woordvoerder. Hierdoor vervalt de lijn naar Wernhout. "Het gebruik van de halte in Wernhout is de laatste jaren sterk afgenomen, het merendeel van de reizigers fietst naar Zundert om daar van de hogere frequentie te profiteren."

Tien reizigers per dag

Dat benadrukt de woordvoerder van de provincie: "In Wernhout stappen circa tien reizigers per dag in en dat weegt niet op tegen het veel grotere aantal reizigers uit Zundert en Rijsbergen van en naar station Breda die benadeeld zouden worden als de bus naar Wernhout zou blijven doorrijden." De woordvoerder doelt op het toekomstige eenrichtingsverkeer in de Molenstraat (vanuit Rijsbergen richting Wernhout). "Dat zou betekenen dat de route van lijn 115 in Zundert aangepast moet worden en daardoor langer wordt. Door niet meer door te rijden naar de kern Wernhout, blijven er toch goede aansluitingen voor veel reizigers vanuit Zundert en Rijsbergen."

Brandbrief

Burgemeester en wethouders van Zundert zijn juist vóór behoud van deze busroute en hebben daarom vorige week een brandbrief gestuurd richting het provinciehuis. Kennelijk heeft de Gedeputeerde Staten die naast zich neergelegd. 

Gerard van Hassel, voorzitter Dorpsraad Wernhout, is erg teleurgesteld. "Dit is een slechte zaak. De provincie is er om onder andere de leefbaarheid te verbeteren en vergroten. Dit verslechtert het juist." Van Hassel hoopt dat de betreffende Zundertse wethouder, Johan de Beer, het hier niet bij laat. 

Volledig scherm
Lijn 115 op weg van Breda naar Wernhout. Foto Joyce van Belkom/Pix4Profs © Joyce van Belkom
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda