Buurt geschrokken door dode na schietpartij in Bredase woonwijk: 'Ik hoorde baf, baf, baf!'

updateIn een flat in een Bredase woonwijk is rond 20.15 uur in een flat een dode man aangetroffen. Zoals het er nu naar uitziet is hij doodgeschoten. De buurt reageert geschokt.

Buurtbewoners vertellen hoe ze iets na 20.00 uur drie doffe knallen hoorden. ,,Baf, baf, baf", omschrijft een buurtbewoner. ,,Ik dacht dat het vuurwerk was", vertelt een oudere bewoner uit de Sandenburgstraat in de wijk IJpelaar.

Eén van zijn buren rende het balkon op. ,,Ik zag hoe uit de flat eerst een man kwam rennen, toen een vrouw en toen nog een man. Die laatste had een bivakmuts op." Ze droegen grote tassen bij zich, weten ooggetuigen. ,,Er zat iets groens in." ,,Wiet", denkt één van de bewoners.

Groot geweer

Er zouden ook mensen zijn gezien die hard wegrenden. Een van hen had een groot geweer vast. De anderen hadden tassen vast, waarvan een onderweg is gevallen.

Vreemd kijkt de buurt niet op van het incident. ,,Iedereen hier weet dat het daar niet pluis is." Wie er woont, kan niemand vertellen. ,,Die flat wordt onderverhuurd. Het is er de hele dag een komen en gaan van jonge gastjes. Wij denken al langer dat er gedeald word. Hebben ook de Woningbouw al gewaarschuwd. Maar die laat het kennelijk maar zo."

Op de parkeerplaats, zo meldt een bewoner, stond een grote zwarte auto met wit nummerbord met zwarte letters. ,,Die drie personen, eentje liet nog een tas vallen, stapten in die en een andere auto en scheurden weg."

Dat er een dode was gevallen, drong pas later tot de buurt door. Toen er een ambulance kwam , politie en een traumahelikopter. ,,Maar die helikopter is niet eens geland", zegt een omwonende. Hij denkt dat toen al duidelijk was dat de man in de flat dood was.

Politiehelikopter zoekt daders

De politiehelikopter vloog een tijd boven de wijk, op zoek is naar de gevluchte auto's. Die zijn nog niet gevonden, meldt de politie.

Buurtbewoners zijn met de politie in gesprek om ze te vertellen wat ze gezien hebben. Een man heeft de wegrennende daders op video kunnen vastleggen. Die beelden bekijkt de politie.

Het forensisch onderzoek is aan de gang. 

Volledig scherm
Sandenburgstraat in Breda is afgesloten door de politie. © Perry Roovers

In samenwerking met indebuurt Breda