Volledig scherm
PREMIUM
Geeren-Zuid in de wijk Hoge Vucht in Breda. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Campagne om Meld Misdaad Anoniem te promoten in de Hoge Vucht

BREDA - De gemeente Breda start binnenkort een campagne om Meld Misdaad Anoniem in de wijk Hoge Vucht te promoten. De wethouders Miriam Haagh (PvdA) en Greetje Bos (VVD) signaleren in een nieuw plan voor wijkaanpak een ‘beperkte meldings- en aangiftebereidheid’. ,,Hierdoor horen gemeente en politie niet of pas laat wat er speelt en blijven eventuele interventies uit.”

De politie steunt de oproep, die ook gedaan wordt in de strijd tegen ondermijning. ,,Dit kunnen we alleen maar toejuichen. Het kan zijn dat belangrijke informatie over bijvoorbeeld een dader anders blijft liggen en niet bij ons terecht komt”, zegt een politiewoordvoerder. De dalende aangiftebereidheid is volgens hem eerder een landelijke trend. 

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda