Volledig scherm
Cees Langeveld © Cees Langeveld

Cees Langeveld verlaat Chassé Theater

BREDA - Cees Langeveld (62) stopt in het najaar als directeur van het Chassé Theater. Hij is 22 jaar verbonden geweest aan de Bredase podiumvoorziening.

Langeveld heeft zijn besluit donderdag intern bekendgemaakt. Hij kijkt met veel plezier terug op de achterliggende 22 jaar. “Chassé Theater is een juweel", aldus Langeveld. “Om te zien, om er te werken en om wat er gebeurt. Met betrokken medewerkers en meer dan honderd vrijwilligers die met grote toewijding in het theater of filmhuis te werken. Velen realiseren zich niet hoe bijzonder Chassé is met een programmering in alle genres. Het is geweldig daar leiding aan te mogen geven.”

Opvolging

Het vertrek van Langeveld mag dan voor velen als een verrassing komen, de raad van commissarissen was al langere tijd op de hoogte van zijn aanstaande vertrek. “Daarom hebben we al goed kunnen nadenken over toekomstige invulling van de directie en we betrekken Langeveld bij de eerste selectie voor zijn opvolging", aldus Hans Leenaars, voorzitter van de raad van commissarissen. 

Op de rails

Hij heeft grote waardering voor de jarenlange inzet van Langeveld. “Wij hebben hem benaderd toen het theater een moeilijke periode doormaakte. Hij had ervaring met het op de rails krijgen van schouwburgen in problemen en heeft dit ook in Breda op voortreffelijke wijze laten zien.”

Raad voor Cultuur

Langeveld gaat niet met pensioen. Hij wil zich de komende jaren blijven inzetten voor de cultuur. Hij is lid van de Raad voor Cultuur en is voorzitter van de raad van toezicht van enkele podiuminstellingen. Langeveld: "De cultuur ligt me na aan het hart en ik hoop met mijn kennis en ervaring een bijdrage te leveren aan dit bindende onderdeel in onze samenleving.”

In samenwerking met indebuurt Breda