Volledig scherm
Avondvierdaagse Teteringen © Website

Code oranje: geen avondvierdaagse in Breda, Etten-Leur en Zevenbergen

De avondvierdaagse in meerdere steden gaat vanavond niet door. In Geertruidenberg, Etten-Leur, Woensdrecht, Teteringen, Willemstad, Zevenbergen en Fijnaart is de tocht afgelast. In Breda gaat de vierdaagse in de wijken Ginneken, Princenhage en Haagse Beemden niet door. 

Volledig scherm
Avondvierdaagse Baarle-Nassau © SJB

Alleen in Baarle-Nassau en Bosschenhoofd gaat de tocht wel door. In Baarle-Nassau bestaat de kans wel dat de routes worden ingekort. In Bosschenhoofd verwacht de organisatie dat de wandelaars droog kunnen blijven, op basis van Buienradar. 'Maar hou dit zelf wel in de gaten, want helaas kunnen wij geen juiste weersvoorspellingen doen', staat op de Facebookpagina.

Bart Goudriaan, organisator van de vierdaagse in Fijnaart: ,,Het is best onzeker wat er qua weer nog aankomt. Ik wil niet de gok nemen dat er straks honderden mensen door het noodweer lopen. Dat wil ik als organisator niet op m'n geweten hebben."

Hoe het er de komende dagen in Fijnaart uit gaat zien, weet Goudriaan nog niet. "Vandaag en vrijdag is de kans op onweer aan het eind van de middag aanzienlijk kleiner, dat is mooi." Goudriaan geeft aan dat 'ie vanavond gewoon gaat lopen. "Dan maken we er maar een driedaagse van!"

Code Oranje

Het KNMI heeft vandaag een code oranje uitgeroepen. Dit houdt in dat er plaatselijk flinke onweersbuien over Zuid-Nederland zullen trekken. De waarschuwing geldt vanaf 15.00 uur. Om 21.00 uur verwacht het KNMI dat de buien zullen afnemen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda