Volledig scherm
© Thinkstock

Crematies bij Zuylen kunnen sinds maandag einde ochtend weer doorgaan na defect aan schuif

BREDA - Bij Zuylen Uitvaartverzorgingscentrum aan de Tuinzigtlaan in Breda mocht maandag vanaf 11.30 uur weer gecremeerd worden.  Het probleem met de crematie-installatie dat afgelopen weekend ontstond is verholpen. Dat vertelt een woordvoerster.

Er was een defect aan een schuif die de onderdruk regelt. Afgelopen weekend sloeg de rook hierdoor terug het gebouw in. Om 11.30 uur kreeg het uitvaartcentrum weer toestemming van de gemeente dat er gecremeerd kon worden. Een monteur blijft vandaag voor de zekerheid aanwezig om te controleren of de schuif goed blijft werken.

Zaterdagmiddag kwam een brandmelding vanuit het uitvaartcentrum. Er was geen sprake van brand maar door het technische probleem bleef de rook hangen. Uiteindelijk vond de brandweer een blokkade in het afvoersysteem.

Maandagochtend waren er geen vroege crematies. Een crematie van 10.30 uur is verplaatst.  

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda