Volledig scherm
Erik van Ballegooijen en Crissy Vos uit Oosterhout lopen de 10 kilometer tijdens de Bredase Singelloop als voorbereiding op de marathon van Chicago. © Crissy Vos

Crissy en Eriks Singelloop: ‘Hij heeft carnaval overleefd, dan moet dit ook lukken’

mijn singelloopIn aanloop naar de Bredase Singelloop op zondag 6 oktober delen deelnemers hun verhaal. Waarom lopen ze mee? Deze keer: Crissy Vos en Erik van Ballegooijen uit Oosterhout.

WIE:

Crissy Vos (27, @runwithcriss) en Erik van Ballegooijen (27, @run.erik) uit Oosterhout

WAT: 

10 kilometer

WAAROM: 

,,Wij doen samen mee aan de 10 kilometer als laatste voorbereiding voor de marathon van Chicago de week erna. Het is onze tweede ‘major marathon’, nadat we vorig jaar New York hebben gelopen. We hopen uiteindelijk alle zes de ‘majors’ af te vinken.”

,,Voor mij (Crissy) wordt het de vijfde keer Singelloop. Erik loopt hem voor de eerste keer. Als verse import-Brabander mag hij die natuurlijk niet missen. Hij komt uit Polsbroek, een dorpje bij Utrecht, maar is inmiddels bij mij ingetrokken in Oosterhout.”

Quote

Als verse im­port-Brabander mag hij de Singelloop natuurlijk niet missen

Crissy Vos (27)

,,Erik en ik kennen elkaar via Instagram. We zijn allebei hardlopers, en zijn elkaar gaan volgen. Zo is het balletje gaan rollen. Dat is nu een jaar geleden.”

,,We hebben drie maanden van voorbereiding achter de rug, met allebei een voorjaarsmarathon in de benen: ik in Rotterdam en Erik in Parijs. Als training hardlopen we drie keer in de week, zwemmen we een keer, en gaan we een keer per week naar de sportschool.”

Tekst gaat verder onder de foto.

,,We trainen altijd samen. Kletsen dan de hele route lang. We proberen er een sociaal gebeuren van te maken door ook vrienden uit te nodigen. Zo fietste laatst een vriendin met ons mee. Handig, zo houden we onze sociale contacten ook bij.”

,,De Singelloop is een thuiswedstrijd. Ik hoop een pr (persoonlijk record) te lopen, maar ga er niet van uit. Het is toch vooral een trainingsronde. De bandjes, mijn ouders die komen kijken... de Singelloop is heel gezellig. Heb ik Erik ook gezegd. Hij heeft carnaval overleefd, dan moet dit ook wel lukken.”

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda