Volledig scherm
De politie bij de Kruidvat in Ulvenhout. © Perry Roovers

Dader twee gewapende overvallen Breda en Ulvenhout nog altijd voortvluchtig

UpdateBREDA/ULVENHOUT - Eenheden van de politie houden meerdere winkelcentra in de omgeving van Breda scherp in de gaten. Daarvoor zijn ook undercover agenten ingezet. Dat gebeurt vrijdag na twee gewapende overvallen.

Die werden tussen 9.00 en 10.00 uur gepleegd op de Kruidvat aan de Dorpstraat in Ulvenhout en op de Etos aan de Bisschopshoeve in Breda. De politie laat weten er rekening mee te houden dat dezelfde dader achter de twee overvallen zit, omdat de signalementen sterk overeenkomen. Momenteel worden camerabeelden gecheckt. 

Kort na 9.00 uur 's ochtends stormde de man de Kruidvat in Ulvenhout binnen. Hij dreigde te gaan schieten als hij geen geld kreeg. Hij griste contant geld weg en ging er te voet vandoor. Exact hetzelfde gebeurde even daarna in de Etos in Breda.

Razendsnel

Beide winkels zijn potdicht. Volgens de politie gaat het nog wel even duren voor de zaken weer open gaan. Er zijn geen gewonden gevallen. De buit van de twee acties is niet bekend. Wel ging het razendsnel. Winkeliers in de Bisschopshoeve melden dat ze weinig hebben meegekregen van alles. ,,We hadden het pas door toen we de zwaailichten zagen."

Opvallende situaties dienen direct bij de politie gemeld te moeten worden. Omdat de dader mogelijk een vuurwapen op zak heeft, vraagt de politie om hem niet te benaderen. Om 14.00 uur was er nog niemand aangehouden. Tot er iemand wordt opgepakt, zal er extra worden gesurveilleerd in winkelcentra in de omgeving.

Tegenover de getroffen Kruidvat in Ulvenhout werd enkele uren van tevoren een verdacht bestelauto gezien. Een man die daar een huis aan het renoveren was, zag rond 7.00 uur dat iemand in die bus aan het wachten was. Dat vond hij verdacht, op dat tijdstip. Toen een donker geklede man instapte, reden ze vlug weg.

Signalement

Via Burgernet zijn signalementen de wereld in gestuurd. Het zou kunnen dat er twee daders zijn, het zou ook kunnen dat getuigen een ietwat andere inschatting van de dader hebben. Met dat laatste houdt de politie rekening.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda