Volledig scherm
Dames Pellens, hier op een foto uit 2008, is al lang een geliefd restaurant in Rijsbergen. Foto: GERARD VAN OFFEREN © Unknown

Dames Pellens Rijsbergen tijdelijk dicht vanwege personeelstekort

RIJSBERGEN - Er is zo'n groot gebrek aan goed gekwalificeerd horecapersoneel, dat restaurant Dames Pellens in Rijsbergen tijdelijk is gesloten. De eigenaars hebben tijd nodig om hun nieuwe restaurant Oase in Bergen op Zoom op de rails te zetten. Er is intussen niemand die de leiding van Dames Pellens op zich kan nemen.

Het is niet de bedoeling dat Dames Pellens dicht blijft, meldt eigenaar Donny Musters. Hij en zijn vrouw Rosita hebben alleen, om allebei hun restaurants open te kunnen houden, wel goed gekwalificeerd personeel nodig. Mensen die in staat zijn zelfstandig een restaurant als Dames Pellens te kunnen draaien. ,,En dat personeel is nauwelijks te vinden", zegt Musters.

Werkvakantie

Vandaar dat het echtpaar noodgedwongen op soort van 'werkvakantie' is gegaan in Rijsbergen. Het restaurant daar is gesloten, om te kunnen werken aan de avondkaart van Oase in Bergen op Zoom. Niet ideaal, maar het kan even niet anders, zegt Musters.

Wanneer de Dames Pellens weer opent, of dat volgende week is, misschien wat later, kan hij nog niet zeggen. Dat ligt er onder meer aan of het lukt om snel een goede vervanger als bedrijfsleider te vinden. Maar het is niet de bedoeling dat het restaurant, dat geliefd is in Rijsbergen, gesloten blijft. 

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.

In samenwerking met indebuurt Breda