Volledig scherm
Danny Vera scoort momenteel in de Top 2000 met zijn hit Roller Coaster. De Zeeuwse zanger opent komend jaar de zaterdag van Breda Live. © ANP Kippa

Danny Vera, Krezip en Steve Aoki op Breda Live 2020

BREDA - Krezip, André Hazes, Danny Vera en Tino Martin staan komend jaar op het podium van Breda Live. Nicky Romero sluit af op vrijdag 10 juli, Steve Aoki belooft de knallende slotact van zaterdag 11 juli te worden.

Voor de 12de editie van het festival speelt Breda Live open kaart: de complete line-up wordt in één klap uit de doeken gedaan, inclusief die van het tweede podium. Voorheen bleven de artiesten van het ‘verrassingspodium’ tot op de dag zelf geheim.

Het muzikale programma kent in 2020 geen onderbrekingen meer. Dat in tegenstelling tot afgelopen jaar, toen onder meer een bruiloft werd voltrokken tijdens het festival.

Vrijdag

De hoofdacts van de vrijdag zijn Di-rect, Krezip, André Hazes en Nicky Romero. Tussen de optredens door spelen op het tweede podium Bizzey, Abel en Zanger Kafke.

Zaterdag

Op zaterdag zijn de headliners Danny Vera, Davina Michelle, Tino Martin, Kensington en Steve Aoki. Op het tweede podium staan Lange Frans, The Partysquad, Abel en Snollebollekes.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
20 jaar na de nummer 1-hit Onderweg houdt Abel een eenmalige reünie. Tijdens Breda Live 2020 treedt de band zowel op vrijdag als op zaterdag op. © Kees Van Dongen

Eenmalige reünie

De eenmalige comeback van Abel is vorige week al onthuld. 20 jaar na de nummer 1-hit Onderweg staat de Bredase band op Breda Live bij uitzondering nog eens samen op het podium. ,,Vanwege die unieke reünie hebben we Abel gevraagd beide dagen op te treden”, zegt Dirk Malschaert van organisator BOD Events.

Ook Di-rect bestaat 20 jaar en viert dat met een speciale tour, waarmee ze Breda Live aandoen. Krezip stond nooit eerder op Breda Live. De Tilburgse band maakte afgelopen zomer na tien jaar een comeback, en heeft aangekondigd ook komend jaar een aantal festivals mee te pakken. Breda Live is er daar dus een van.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Krezip kwam dit jaar na 10 jaar weer bij elkaar. De Tilburgse band stond nooit eerder op Breda Live en beleeft wat dat betreft volgend jaar een primeur. © ANP

Goedmakertje

Voor André Hazes is zijn optreden een ‘goedmakertje’ van de editie 2018. De Amsterdamse zanger moest op het laatste moment vanwege oververmoeidheid zijn optredens afzeggen, waaronder die op Breda Live. Hazes speelt met zijn complete band.

Nicky Romero draaide eerder al tijdens 538Koningsdag op het Chasséveld, maar maakt zijn debuut op Breda Live. ,,Hij is een van de grotere Nederlandse dj’s ter wereld”, kondigt Malschaert aan. ,,Tijdens de tribute voor Avicii dit jaar was hij de enige Nederlandse artiest die daar draaide. Dat zegt wel iets over zijn status.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Davina Michelle was afgelopen jaar een van de publiekstrekkers van de vrijdag. Komend jaar maakt ze promotie: de zangeres speelt zaterdagmiddag, ‘prime time’, op Breda Live. © Marcel van Dorst

Promotie voor Davina

Danny Vera opent de zaterdag van Breda Live. De Zeeuwse zanger is momenteel hot vanwege de successen die hij boekt met zijn nummer Roller Coaster, onder meer in de Top 2000. Davina Michelle was afgelopen jaar de openingsact van de vrijdag, maar is nu gepromoveerd naar de zaterdagmiddag. ,,Nog nooit stroomde het Chasséveld op vrijdag zo vroeg vol als dit jaar”, verklaart Malschaert de upgrade.

Tino Martin scoorde dit jaar een hit met Zij weet het, en treedt op met een complete band. Kensington heeft een nieuw album uitgebracht en staat na een jaar afwezigheid weer op Breda Live. ,,Op eigen verzoek: ze wilden graag terugkomen naar Breda.”

Van de Amerikaanse dj Steve Aoki mogen we volgens Malschaert flink wat entertainment verwachten. ,,Daar staat ie om bekend.” De Amerikaan houdt overigens een moordend schema aan: na het optreden op Breda Live vliegt Steve Aoki direct naar Barcelona om daar diezelfde nacht nog een Spaans festival af te sluiten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Een graag geziene gast op Breda Live, en dat geldt precies zo andersom: Kensington. Hier een optreden van 2015, toen de band ook al van de partij was. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Continu muziek en acts

,,De mensen weten op deze manier waar ze aan toe zijn”, legt Ellen Hendrickx van BOD de openheid van zaken uit. ,,Geen verrassingen, continu muziek en acts.” Guido Weijers neemt de presentatie van het festival weer op zich.

Kaartverkoop

De eerste weekendkaarten zijn vrijdag 20 december vanaf 9.00 uur te koop via de website van Breda Live. Early birds krijgen 10 procent korting. Tot en met komende dinsdag 17 december kunnen bezoekers zich hiervoor inschrijven.

De vrije kaartverkoop begint zaterdag 21 december vanaf 9.00 uur. Zowel voor vrijdag 10 juli als voor zaterdag 11 juli 2020 zijn 15.000 tickets beschikbaar.

Volledig scherm
De kaarten voor Breda Live 2020 gaan volgende week in de verkoop. © Marcel van Dorst

In samenwerking met indebuurt Breda