De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Breda worden bekend gemaakt. CDA-lijsttrekker Jeroen Bruijns (links) en zijn D66-collega Bart Lauwen feliciteren elkaar onder het toeziend oog van PvdA-lijsttrekker Arjen van Drunen.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Breda worden bekend gemaakt. CDA-lijsttrekker Jeroen Bruijns (links) en zijn D66-collega Bart Lauwen feliciteren elkaar onder het toeziend oog van PvdA-lijsttrekker Arjen van Drunen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Dat VVD, D66 en PvdA in Breda verder gaan lijkt een inkoppertje, maar is dat wel zo?

BREDA - In een chique kamer op het stadhuis, met uitzicht op de Grote Markt, voert ‘verkenner’ Bart van ‘t Wout gesprekken met de elf partijen die een plekje in de raad van Breda hebben gewonnen. Zijn doel: een meerderheid vinden in de 39 zetels tellende volksvertegenwoordiging, zodat er een stabiele coalitie ontstaat. 

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  8

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.