Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge arriveerden zaterdag bij het Catshuis voor overleg, waarbij Rutte zijn hoody met daarop de slogan ‘Breda Samen Sterk’ draagt.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Mark Rutte en Minister Hugo de Jonge arriveerden zaterdag bij het Catshuis voor overleg, waarbij Rutte zijn hoody met daarop de slogan ‘Breda Samen Sterk’ draagt. © ANP

De Breda-trui van Rutte: toeval of verkiezingstrucje?

DEN HAAG/BREDA - Daar was ie weer. De hoody die Rutte in mei vorig jaar kreeg van partijgenoot Klaas Dijkhoff, met daarop de slogan ‘BredaSamenSterk’. Gedragen door een fietsende premier, die zaterdag op weg was naar weer een Catshuisoverleg. Toeval, of een verkiezingstrucje? Want uitgerekend afgelopen week voerde de Bredase horeca een landelijke horeca-actie aan.

 1. Burgemeester Maastricht adviseert Depla: ‘Beter om uit te stellen bij veel verzet’

  Burgemees­ter Maastricht adviseert Depla: ‘Beter om uit te stellen bij veel verzet’

  BREDA - De discussie rond het coronaproefevenement in Breda woedt hevig en de ogen zijn gericht op de burgemeester en de gemeenteraad die er maandagavond over debatteren. ,,Het doel van het Fieldlab is om te testen. Als het testen niet per se nodig is en het geeft veel verzet dan is het beter om dit evenement even uit te stellen”, adviseert burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht haar collega Paul Depla uit Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Omstanders duwen auto persfotograaf met shovel in sloot
  Play

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf met shovel in sloot

 2. Horeca over versoepelingen: 'De voorwaarden gaan chaos veroorzaken'
  Play

  Horeca over versoepe­lin­gen: 'De voorwaar­den gaan chaos veroorza­ken'