Volledig scherm
Vroege winter in Breda? © Johan Van Gurp

De eerste sneeuw van het jaar?

hartje bredaBREDA - Zou het te maken hebben met de opwarming van de aarde? Had een medewerker van Afvalservice Breda last van tropenkolder of was een computer oververhit geraakt? 

Hoe dan ook, Bredase gebruikers van de handige Afvalwijzer app schrokken zich woensdag om 8.56 uur een hoedje toen ze dit bericht ontvingen: 'Door de hevige sneeuwval vragen wij u de container naar de schone begaanbare weg te rijden.' 

Volledig scherm
foutje bedankt © Facebook

Een blik naar buiten leerde dat het lekker hard waaide, maar witte vlokken  waren in de verste verte niet te zien, laat staan van dat er sprake was van 'hevige sneeuwval'. 

Om 10.38 uur volgde een nieuw, geruststellend bericht via dezelfde service: 'D
e sneeuwval was blijkbaar heel plaatselijk. Doe voorzichtig met deze harde wind', met een smiley erbij. 

Navraag bij de gemeente leert dat er inderdaad 'iets' fout is gegaan. "Het is niet zo dat een grappenmaker dit expres ingetikt heeft. Ik neem aan dat ze een aantal vaste mededelingen hebben opgeslagen. Daarbij is of een menselijke fout begaan of er is iets met de techniek verkeerd gegaan, maar in ieder geval is in plaats van een boodschap over de storm het 'sneeuwbericht' geplaatst", aldus gemeentewoordvoerder David Slager. Hij kan smakelijk lachen om de reacties op social media: "En ik kan de ijsmeesters gerust stellen: ze hoeven voorlopig nog niet bijeen te komen..."

De weersverwachting van de KNMI voor de komende dagen: 'Eerst nog geregeld  buien.' Regenbuien, welteverstaan.... 

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag en vrijdag in uw krant.   

In samenwerking met indebuurt Breda