Volledig scherm
© Jacques Hendriks

Dit is de Beste Bredase Winkelpui

BREDA - De geelkoperen pui van schoenenzaak Van Bommel in de Veemarktstraat 'laat zien dat ook in een historische binnenstad oud en nieuw prima samen kunnen gaan', stelt de jury van de BLAStprijs. En daarom is de voorgevel van de winkel uitgeroepen tot beste winkelpui van Breda. Krinkels kreeg een prijs voor het beste bedrijfspand. 

De BLAStprijs is vanavond uitgereikt in het Stedelijk Museum Breda. De prijs is het initiatief van het Bredsase architectuurplatform BLASt, de gemeente Breda en de BNA Kring West-Brabant en wordt jaarlijks uitgereikt in twee categorieën: dit jaar het beste bedrijfspand en de beste winkelpui. 

'Gedurfde aanpak'

De gemoederen liepen hoog op toen de flitsende pui van Van Bommel, ontworpen door Van Rietschoten Design, vorig jaar in het straatbeeld verscheen. De één vond hem 'heel erg fout' of zelfs 'goedkoop',  de ander maande 'geduld' te hebben. 

,,De gedurfde aanpak roept sterk uiteenlopende reacties op", aldus de jury van de BLAStprijs, ,,maar dat is juist een verdienste, vindt de jury."

De andere kanshebber voor de prijs van de beste winkelpui was modezaak Costes in de Ginnekenstraat, ontworpen door bureau Rijnbout. 

Beste bedrijfspand 

Naast de beste voorgevel werd er ook een prijs uitgereikt aan het beste bedrijfspand van Breda. Genomineerd waren Bond Park aan de Zuidelijke Rondweg (ontwerp EA Architects/uitvoering B&B Architecten), Cook & Boon aan de Mijkenbroek (Dedato ontwerpers en architecten) en het nieuwe hoofdkantoor van Krinkels aan de Princenhagelaan (Paul de Ruiter Architects en Buro Lubbers). 

Krinkels ging er met de prijs vandoor, ook al is het gebouw nog niet af. De jury: ,,In dit doordachte, integraal ontworpen project versterken het prachtige gebouw, met zijn glazen schil en groene daken, en de landschappelijke omgeving elkaar voorbeeldig."

Volledig scherm
Hein van Bommel (midden, met trofee) neemt als winnaar de bloemen in ontvangst. © Joost Klaverdijk
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda