Volledig scherm
© ANP

Dokken met pas bij recreatieplas

BREDA - Wie naar de Galderse Meren gaat hoeft straks niet meer in de tas te rommelen op zoek naar kleingeld. De gemeente gaat er voor zorgen dat bezoekers met pinpas kunnen betalen voor een parkeerplek.

Als er parkeerwachters aanwezig zijn moeten bezoekers tussen 09.00 en 18.00 drie euro betalen om de auto op de parkeerplaats te zetten. Tot nu toe kon dat bedrag enkel in contanten worden betaald, maar nu gaat de gemeente er elektronisch betalen invoeren. Betalen met de pinpas, dus. ,,Waarschijnlijk al vanaf de eerstvolgende warme dag", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

En da's goed nieuws voor de horeca in de buurt van de Galderse Meren. Want regelmatig kwamen er mensen binnen bij eetcafé de 7 Heuveltjes om geld te halen voor de parkeerwachten. ,,Ach, erg is het niet, ik help de mensen graag", zegt eigenaar Twan van Meer. ,,Maar creëer je betaald parkeren, zorg dan ook dat mensen kunnen betalen."

Kies de fiets

De gemeente adviseert mensen daarentegen om juist niet met de auto naar de Galderse Meren te komen. ,,Wij roepen bezoekers op om op drukke dagen misschien vaker de fiets te kiezen. Hiermee ben je sneller op de plaats van bestemming dan je auto ver weg parkeren en vervolgens een stuk te moeten lopen."

 De afgelopen weekenden werd er flink geklaagd over parkeerdrukte bij het meer. Tot nu toe werden de toegangswegen driemaal afgesloten voor auto's, zodat de weg toegankelijk bleef voor hulpdiensten. Vorige week werden beveiligers, die mensen tegenhielden, bedreigd

Volledig scherm
breda-foto : ron magielse galderse meren © ron magielse / pix4profs

In samenwerking met indebuurt Breda