Volledig scherm
Een bij op een bloem © ANP XTRA/Lex van Lieshout

Drimmelen zet zich in voor leefomgeving van bijen

DRIMMELEN - De gemeente Drimmelen onderkent dat het niet goed gaat met het welzijn van de wilde bijen. Ze gaat daarom aan de slag om de leefomgeving van deze insecten te verbeteren. 

Wethouder Jürgen Vissers ondertekent donderdag 19 december het convenant Bijenlandschap West-Brabant. Hiermee sluit zijn gemeente zich aan bij andere lokale overheden, bedrijfsleven, beheerders van natuurgebieden, maatschappelijke organisaties, wetenschap, boeren , imkers en burgers. 

Een van de acties die de gemeente gaat oppakken is het slimmer omgaan met het onderhoud van bermen. Wethouder Vissers: ,,Iedereen weet dat het niet goed gaat met de bijen. Ze zijn onmisbaar in de natuur en hebben een cruciale functie in de land- en tuinbouw. We moeten zorgen dat iedereen zich dat realiseert en dus moeten we de handen ineenslaan om het tij te keren.” 

Het plan heeft aandacht voor de leefomgeving van bijen in de dorpen, op gemeentegrond en op particulier terrein, op bedrijfsterreinen, in natuurgebieden in in de agrarische omgeving.  ,,Een aantrekkelijke omgeving voor bijen is ook aantrekkelijker voor bewoners en recreanten”, aldus Vissers. De gemeente streeft hierdoor naar meer biodiversiteit. 

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda