Volledig scherm
Overval op de Jumbo aan de Baliëndijk in Breda, december 2017. © Perry Roovers/Maric Media

Druppel bloed verraadt overvaller Jumbo in Breda

BREDA - Een druppel bloed op het ingetrapte raam van de Jumbo aan de Baliëndijk in Breda zorgt voor het belangrijkste bewijs tegen een 19-jarige man uit Hoorn. De man kreeg vrijdag bij de rechtbank in Breda drie jaar cel voor zijn rol bij de overval.

Dat de druppel bloed op het ingetrapte raampje zat, waardoor de overvallers konden vluchten, maakt dat het ook als een daderspoor kan worden aangemerkt, stelt de rechtbank. Behalve de druppel bloed komen ook de huidskleur en leeftijd van de verdachte overeen met het signalement dat de medewerkers van de Jumbo gaven. Dat maakt dat er voor de rechtbank ook voldoende wettig bewijs is.

Het gebeurde op vrijdag 8 december 2017. Twee mannen gingen bewapend met een hamer op de sigarettencounter af. Die sloegen ze in en haalden de kast leeg. De derde man, volgens justitie de man uit Hoorn, ging gewapend met een pistool in de richting van de caissière. Hij legde een zak op de kassa, richtte het pistool op de caissière en zei: ‘La open, nu.’

Toen de overvallers weg wilden, stuitten ze op een gesloten schuifdeur. De eigenaar van de Jumbo had die op slot gedaan. Met de hamers sloegen ze echter het raam in en door het ontstane gat vluchtten ze.

In samenwerking met indebuurt Breda