LOCATIE: Breda - DATUM: 2022/05/14 - FOTOGRAAF: Pix4Profs/Edwin Wiekens - OMSCHRIJVING: Songfestivalfinale kijken Bar Venise Breda. foto's tijdens optreden van S10 tijdens het Songfestival 2022 in Turijn Italië.
Volledig scherm
PREMIUM
LOCATIE: Breda - DATUM: 2022/05/14 - FOTOGRAAF: Pix4Profs/Edwin Wiekens - OMSCHRIJVING: Songfestivalfinale kijken Bar Venise Breda. foto's tijdens optreden van S10 tijdens het Songfestival 2022 in Turijn Italië. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Een avond Songfestival in de Bredase kroegen: ‘Wat raar is in de maatschappij, wordt gevierd’

,,Ssst” klinkt het als de Australische Sheldon Riley zingt. ,,Dit is een kanshebber.” Aandachtig volgen de kijkers in gay café Flamingoos in Breda het Eurovisie Songfestival om zich na elk optreden peinzend over hun scorelijst te buigen.

  1. Aan zee zijn alle zorgen voor even verdwenen: ‘Vandaag dachten we niet aan de oorlog’
    PREMIUM

    Aan zee zijn alle zorgen voor even verdwenen: ‘Vandaag dachten we niet aan de oorlog’

    Het hoge woord is er uit. Onze huisgenoten gaan ons verlaten. Vier maanden geleden stonden ze op de stoep met een paar tasjes. Ze hadden geen idee waar ze terecht zouden gekomen. Inmiddels gaat de tweeling hier naar school, fietst Nataliia naar haar vrijwilligerswerk aan de andere kant van de stad. Ze weten de weg, kennen de mooiste plekjes in Breda, de beste winkels. Ze hebben een vaste plek bij ons aan tafel, in ons gezin, in ons hart.

In samenwerking met indebuurt Breda