Volledig scherm
Werkzaamheden aan de nieuwe randweg rond Baarle-Nassau. © Rene Schotanus

Eerste deel randweg Baarle opent op 24 oktober

BAARLE-NASSAU - Het noordelijk gedeelte van de nieuwe randweg rond Baarle opent op 24 oktober van dit jaar. De rotonde aan de Bredaseweg is helemaal klaar. Aan andere rotondes en kunstwerken wordt volop gewerkt. 

Aan Belgische zijde lopen er nog altijd zes kleinere procedures en ook op Nederlands grondgebied is er een fout opgedoken. "Op Nederlands grondgebied gaat het om een klein gedeelte van een buurtweg dat niet was opgenomen in het dossier, maar dat komt snel in orde", zegt burgemeester Leo Van Tilburg van Baarle-Hertog. 

Buikgevoel

"Aan Belgische zijde lopen er nog altijd zes procedures. Ons buikgevoel zegt dat het wel in orde komt, maar met honderd procent zekerheid kunnen we dat niet zeggen." 

Vrachtwagens

In Baarle wordt gevreesd dat wanneer het noordelijk gedeelte einde oktober open gaat, het centrum helemaal vast komt te zitten door de vrachtwagens. Voorlopig zijn daar nog geen maatregelen voor genomen. "Het is wel zo dat wij een extra camera gaan plaatsen die speciaal zal dienen om vrachtverkeer uit ons centrum te houden. Wie door ons centrum rijdt, maar er niet moet zijn, zal beboet worden", aldus Van Tilburg.

  1. Opsporingsdiensten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel in Brabant
    PREMIUM

    Opsporings­dien­sten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïne­smok­kel in Brabant

    BREDA - De doelwitten van maandag en dinsdag staan op tweeënhalve meter papier op de wand van de vierde verdieping van het Bredase politiebureau aan Mijkenbroek. Het gaat om fruithandelaren en -transporteurs uit Breda en omgeving van wie opvallende signalen zijn verzameld door politierechercheurs en onderzoekers van de Financial Intelligence Unit (FIU). De opsporingsdiensten richten zich de komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel.

In samenwerking met indebuurt Breda