Impressie van het nieuwe Willem-Alexanderplein in Teteringen.
Volledig scherm
Impressie van het nieuwe Willem-Alexanderplein in Teteringen. © Urban Synergy/werkgroep Willem-Alexanderplein

Eerste schets van nieuwe Teteringse WA-plein na twintig jaar praten

BREDA - De eerste schets van het nieuwe Willem-Alexanderplein in Teteringen is van de tekentafel gerold. Na twintig jaar praten en brainstormen is er dan eindelijk zicht op een verandering: van een open en stenig plein naar een gezellige plek om te verblijven. ,,Ik ben hier heel blij mee”, aldus mede-initiatiefnemer Cor Berkhout.

Berkhout, secretaris van de Actiefgroep die aan de wieg staat van de vernieuwing, spreekt van een belangrijke stap waarmee uiteindelijk de gemeente in beweging moet komen. 

De contouren van de inrichting, van de hand van ontwerpbureau Urban Synergy, voldoen volgens hem aan de voorwaarden, uitgaande ook van de eerdere inbreng van de Teteringenaren via een enquête. Een aantal platanen maakt plaats voor nieuwe bomen en lage begroeiing, er komen speeltoestellen, banken en terrasjes. 

Niet strak parkeren

Verder: wandelpaden en een fietsroute en een aantal parkeerplekken. Niet strak parkeren in een rijtje, maar wat meer verspreid over het plein. Er zullen volgens Berkhout iets minder parkeerplaatsen komen dan de pakweg honderd die er nu zijn. Althans, dat is de wens. Zou de presentatie eerst in De Dorpsherberg plaatsvinden, nu zijn de schetsen te zien op willem-alexanderplein.nl. Bewoners kunnen daar dan weer op reageren, wat inmiddels volgens Berkhout al massaal gebeurt.

Breed draagvlak

,,Uw reactie stellen wij zeer op prijs. Alleen met uw inbreng kunnen wij een definitief plan aan de gemeente presenteren dat een breed draagvlak onder de inwoners heeft. Wij gaan er daarom vanuit dat u net zo massaal en enthousiast reageert als op de enquête. Daarmee kunnen wij dan door gaan met de verdere uitwerking. Uiteraard krijgen alle inwoners op een later moment weer de mogelijkheid tijdens een volgende inloopbijeenkomst het verder uitgewerkte plan te bekijken.”

Impressie met legenda van het Willem-Alexanderplein in Teteringen.
Volledig scherm
Impressie met legenda van het Willem-Alexanderplein in Teteringen. © Urban Synergy/werkgroep Willem-Alexanderplein

In samenwerking met indebuurt Breda