Volledig scherm
Webcam Luchtmachttoren © Screenshot

Eerste slechtvalkje geboren in de Luchtmachttoren in Breda

BREDA – Beschuit met muisjes in de Luchtmachttoren bij Prinsenbeek. Het koppel dat er sinds enige tijd weer huist heeft een slechtvalkje uitgebroed.

Suzanne Mateijsen, woordvoerster van de luchtmacht, bevestigt dit. "Vanochtend is het eerste eitje uitgekomen. Op dit moment is ook een tweede eitje bezig uit te komen. Mensen kunnen dat live volgen via onze livestream."

Op de beelden van de webcam in de broedkast is het kuiken nog nauwelijks te zien omdat ze de warmte zoeken onder de moederveren.

"In totaal zijn er dit jaar vier eieren gelegd", vertelt Mateijsen. Meestal komen de eieren in april uit, al zijn ze dit jaar wat aan de late kant. "We hadden ze iets eerder verwacht", vertelt ze.

Sinds 9 maart van dit jaar waren de vogels weer gesignaleerd in en rondom de broedkast op het dak van het luchtmachtgebouw nadat april vorig jaar al vier slechtvalkjes werden geboren.

Lezers van BN DeStem mochten toen namen verzinnen. Dit werden Ace, Viper, Toots en Charlie.

Via deze link kun je meekijken op de webcam vanuit de luchtmachttoren. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'
    PREMIUM
    Longread

    Nieuwe buurman zorgt voor commotie in Teteringen: 'Wat als er weer een kogelregen volgt?'

    TETERINGEN - Inwoners van Teteringen zijn doodsbang nu blijkt dat de vorig jaar aan een liquidatie ontsnapte Habib A. hun nieuwe buurman wordt. In de straat waar A. een huis heeft gekregen voor hem en zijn gezin, is een handtekeningenactie begonnen. De mensen hebben er 'knikkende knieën', zeggen ze. De buurt had voorgelicht moeten worden, zegt zijn advocaat. Dat is de gemeente afgeraden, laat burgemeester Paul Depla van Breda weten. Hij houdt een vinger aan de pols.

In samenwerking met indebuurt Breda