Volledig scherm
De Eeterij op Wielen, het foodtruckfestival in het Ginneken, in 2015. De organisatoren stoppen ermee. ,,Het was een feestje.'' © Ramon Mangold/ Het Fotoburo

Eeterij op Wielen komt in andere handen

BREDA - Wim van Os en Ingrid Timmerman stoppen met de organisatie van Eeterij op Wielen, het foodtruckfestival dat sinds 2015 tweemaal in het jaar in het Ginneken stond. ,,Maar we blijven zeker betrokken.''

Dat betekent niet dat er geen Eeterij op Wielen meer komt: het duo is in gesprek met een partij die de organisatie over wil nemen. Naast Breda streek het festival ook neer in Tilburg, Goes en Dordrecht. Een keer wisten ze zelfs het grootste indoor foodtruckfestival in Rotterdam te organiseren.

Pittig

Waarom ze er mee stoppen? ,,Eigenlijk komt het door persoonlijke omstandigheden", vertelt Wim van Os, die samen met zijn vriendin in Breda woont. Van Os werd half maart geopereerd. Midden in de periode van de voorbereidingen van het festival. ,,Het was best pittig: ik heb twee maanden plat op de bank gelegen." Inmiddels is hij weer gezond verklaard, grapt hij. Maar dat betekende wel dat de voorjaarseditie van Eeterij op Wielen, die in het weekend van 26 mei gepland stond, niet doorgaat.

De afgelopen edities van het eetfestival zijn altijd waanzinnig geweest, vertelt Van Os. ,,We hebben gemiddeld telkens zo'n 15.000 bezoekers gehad.''

Najaar

Dus gingen ze op zoek naar een andere partij die de schouders eronder wil steken, voor de toekomst. ,,We stoppen met organiseren, maar blijven zeker betrokken. Misschien dat het met de nieuwe partij nog lukt om in het najaar nog een editie van Eeterij op Wielen te organiseren."

Quote

Het Bredase publiek is ook echt heel leuk, heel Bourgon­disch. Het weet het feestje wel te vieren.

Wim van Os

Dat betekent niet dat het duo stil gaat zitten. Al is hun mosselbar vorig jaar al wel verkocht (,,Aan Sonja Bakker", aldus Van Os). ,,Mijn vriendin is een Zeeuwse. Vorig jaar zijn wij op de markt gekomen met Mosselbier. Met een speciale receptuur, bier dat nog niet bestond. De introductie is best succesvol geweest", zegt Van Os. Het is meer laptopwerk, vertelt hij. Minder fysieke arbeid, die bij Eeterij op Wielen wel nodig was. ,,Het gesjouw kon ik even niet meer opbrengen."

Pioniers

Over het foodtruckfestival in het Ginneken zegt hij: ,, We hoorden bij de eerste generatie foodtrucks toen we hiermee begonnen. We vonden het zo raar dat er geen foodtruckfestival in de regio werd georganiseerd, dat we er zelf maar een zijn begonnen. Het is een feestje geweest. Het Bredase publiek is ook echt heel leuk, heel Bourgondisch. Het weet het feestje wel te vieren"', aldus Van Os. ,,Maar er is een tijd dat je ergens mee begint, en dat je stopt."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Prinsenbeekse BAK-zittingen trekken ook jongeren

    Prinsen­beek­se BAK-zittingen trekken ook jongeren

    PRINSENBEEK - De Prinsenbeekse BAK-zittingen in De Drie Linden zijn onverminderd populair: alle voorstellingen zijn uitverkocht. Sinds 2016 zit het publiek aan lange tafels in plaats van in een theateropstelling en deze oktoberfeestsetting werpt zijn vruchten af; het publiek weet de carnavalsavond weer moeiteloos te vinden. Deze jaargang zijn er veertig extra plaatsen gecreëerd en is de capaciteit 360. Daarbij worden bovendien alle leeftijden bereikt. Het werkt ook mee dat steeds meer jongeren deelnemen op het podium; zij nemen immers hun vrienden mee.

In samenwerking met indebuurt Breda