Volledig scherm
PREMIUM
Een archieffoto van een huiskamerbijeenkomst van de SP in 2016 toen alles nog koek en ei was. Met links Bas Maes en in het midden op de bank naast elkaar Dirk Uijl en Boi Boi Huong. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Ego’s botsen in Bredase SP-soap

ACHTERGRONDRuzie in de fractie, een volledig uit de hand gelopen ledenvergadering en zelfs relationele kwesties. Het conflict binnen Bredase SP is een heuse soap geworden waarbij zelfs klappen vallen.

De leden en het bestuur van de afdeling Breda van de SP mogen geen vergaderingen meer uitschrijven en geen besluiten meer nemen. De Bredase socialisten vliegen elkaar zodanig in de haren dat het landelijk partijbestuur de afdeling onder curatele heeft gesteld.

 1. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 2. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”

In samenwerking met indebuurt Breda