Volledig scherm
Eigenaar van Fort Oranje Cees Engel (en zoon Jan) in de rechtbank Breda tijdens een eerder kort geding. © Joyce van Belkom

Eigenaar Cees Engel van Fort Oranje wil ambtenaar gemeente Zundert bij de rechter horen

Cees Engel, nog altijd eigenaar van de ontruimde camping Fort Oranje, heeft een ambtenaar van de gemeente Zundert gedagvaard om bij de rechter te verschijnen.

Volgens de campingbaas zou de ambtenaar opdracht hebben gegeven tot de sloop van de caravans die van Fort Oranje kwamen en bij sloopbedrijf Stolwerk in Breda werden opgeslagen. Engel stelt de ambtenaar daarom persoonlijk aansprakelijk.

Miljoenenschade

Volgens zoon Jan Engel werden daarmee de eerder gemaakte afspraken tussen de campingbaas en de gemeente  dat de duurdere caravans behouden zouden blijven, geschonden. Engel claimt door het optreden van de gemeente Zundert een miljoenenschade op de camping te hebben geleden.

Met het dagvaarden van de ambtenaar hoopt Engel informatie te vergaren die hem straks helpt de rechters aan zijn zijde te krijgen bij een nog in te dienen miljoenenclaim.  In dat kader werd eerder ook burgemeester Poppe gehoord en moet ook de eigenaar van het bureau dat in opdracht van de gemeente de ontruiming van de camping regelde nog op de rechtbank in Breda verschijnen.

  1. Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC
    PREMIUM

    Eis: 200 uur werkstraf voor Willem II-supporter na rellen bij NAC

    BREDA/TILBURG - Hij zou het zo weer doen, verklaart Tilburger Bjorn S. (43). Tijdens de zware rellen vorig jaar na de wedstrijd NAC-Willem II spoot hij met een brandblusser door een spleet van de scheidingswand. ,,In de hoop dat het rustiger zou worden”, verklaart hij later. ,,Als het hek zou openen, zouden er doden vallen. Wij waren met maar zevenhonderd man. De politie stond er wel, maar deed niets. Wat ik deed, werkte de-escalerend.”

In samenwerking met indebuurt Breda