Volledig scherm
© Shutterstock

Einde aan Chateau d'Ax in Breda: meubelmaker failliet verklaard

EINDHOVEN/BREDA - De Nederlandse winkels van de Italiaanse meubelmaker Chateau d’Ax zijn failliet verklaard. Dat laat de rechtbank Midden-Nederland weten. Ook in eigen land verkeert de meubelfabrikant in financieel zwaar weer.

Het faillissement treft tien filialen in Nederland, die onder meer aan de woonboulevards in Breda en Eindhoven zijn gevestigd. In Italië vroeg Chateau d’Ax in oktober al uitstel van betaling aan. Volgens lokale media had het bedrijf zich vertild aan leningen voor verdere investeringen. De bescherming tegen schuldeisers moet het bedrijf nu de kans bieden flink te reorganiseren.

Chateau d’Ax werd in 1948 opgericht in de Noord-Italiaanse stad Lentate sul Seveso. Tegenwoordig verkoopt het familiebedrijf zijn sofa’s en fauteuils naar eigen zeggen in meer dan tachtig landen. Onder de wat oudere sportliefhebbers is Chateau d’Ax ook bekend als sponsor van gelijknamige wielerteam dat begin jaren negentig renners als Gianni Bugno en Francesco Moser in dienst had.

  1. Bredase shoarmaboer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstichters van watergevecht’

    Bredase shoarma­boer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstich­ters van waterge­vecht’

    BREDA - Twee Bredase jongens die van het weekend een shoarmaboer natspoten hebben hiervoor hun excuses aangeboden. Een internetfilmpje waarop te zien is hoe zij de tuinslang afpakken van een snackbaruitbater die zijn stoepje schoon spuit is inmiddels meer dan 450.000 keer bekeken. Volgens het duo zijn ze echter niet de aanstichter van het watergevecht in de Visserstraat.

In samenwerking met indebuurt Breda