Volledig scherm
Het ontwerpbestemmingsplan van Heilaarpark, waar 50 koopwoningen moeten komen. © Synchroon

Eindelijk: 50 woningen Heilaarpark Breda-West in januari 2020 in de verkoop

BREDA - De verkoop van 50 woningen in het Heilaarpark in Breda-West gaat in januari 2020 van start. Dat is bijna driekwart jaar na de oorspronkelijke planning.

Het gaat om 16 rijwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 6 vrijstaande huizen tussen de Heilaarstraat en Baanzicht. De woningen zijn ontworpen in New England-stijl, geïnspireerd op gelijknamige Amerikaanse regio, met grote voortuinen en veranda's. In alle gevallen gaat het om koopwoningen in het middeldure (275.000-400.000 euro) en dure (400.000 euro) segment.

Ontwikkelaar Synchroon was eerder voornemens in het tweede kwartaal van dit jaar de verkoop te starten, maar moest die plannen herzien. De uitwerking duurde langer dan gedacht, er was een aantal zienswijzen uit de buurt waarnaar gekeken moest worden.

Ruimte voor groen

Het past in de lange geschiedenis die de ontwikkeling van het terrein kent. Al rond de eeuwwisseling borrelden de eerste plannen voor woningbouw op. De honderd appartementen die ingetekend waren, kwamen er onder druk van de crisis uiteindelijk niet.

Synchroon halveerde dat woningaantal, waardoor meer ruimte voor groen ontstaat. Het tweede kwartaal van 2021 moeten de eerste woningen worden opgeleverd. Van Wijnen uit Breda is verantwoordelijk gesteld voor de bouw.

In samenwerking met indebuurt Breda