Volledig scherm
Paul de Jong, lijsttrekker van de Bredase Stadspartij.

En dat is zeven… Vertrouwen in Bredase Stadspartij neemt snel af

VIDEOBREDA – Het vertrouwen in lijsttrekker Paul de Jong en de Bredase Stadspartij neemt snel af. Afgelopen weekend schrapte opnieuw een kandidaat zich van de lijst. Daan Nielander, nummer 9, geeft op zijn Facebookpagina aan 'al zijn activiteiten neer te leggen voor de Bredase Stadspartij'. Hiermee is hij de zevende die opstapt.

In zijn verklaring op Facebook geeft hij aan dat ‘het gedrag van De Jong niet door de beugel kan’ en ‘ik wil iedereen dan ook afraden om op de partij te stemmen’. Hiermee doelt Nielander op de berichtgeving omtrent zorgen over criminelen in de politiek.

Nielander: ‘In de afgelopen weken zijn er over onze lijsttrekker, Paul de Jong, meerdere mediaberichten verschenen die zijn criminele verleden en gedrag in binnenstad Breda aan de kaak stellen. Hierop zijn verschillende kandidaten vertrokken uit de Bredase Stadspartij. Ik kan niks anders dan mij achter deze mensen scharen.’

Eerder namen de volgende kandidaten afstand van De Jong en de Bredase Stadspartij: Omar Ben Azzouz (nummer 8), Birgit Giepmans (nummer drie), Mirjam van de Mortel (nummer vijf), Sander Diske-Van Dijk (nummer 7), Lars Hobma (nummer 10) en Hans Diepenhorst (nummer 17). 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda