Volledig scherm
PREMIUM
Het pannaveldje aan de Leistraat, sinds vrijdag zonder omheining. © Gerlach Hochstenbach

Enkele omwonenden klagen, Bredaas pannaveldje voortaan zonder hekken

BREDA - Slechts een paar maanden na de opening van het pannaveldje in de Bredase Leistraat  heeft de gemeente vrijdag de hekken eromheen laten weghalen. Reden: sommige buurtbewoners waren het zat dat 's avonds laat de ballen nog keihard tegen de hekken werden getrapt. 

Buurtkinderen zijn verdrietig en boos. Wat is een pannaveldje nu zonder omheining? En ook de hoge ijzeren ballenvangers achter de beide doelen zijn verdwenen. “De hekken gebruikten we bij het voetbal. En nu moeten we ook steeds de ballen halen die uit het veldje worden getrapt", zegt de 13-jarige Hugo. “We zijn hier bijna elke dag, maar zo is echt niet leuk meer.”

 1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
  PREMIUM

  Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

  BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.
 2. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda