Volledig scherm
Evert van Huygevoort zingt het nummer 'Ik spring voor NAC’ bij Dok 19. © pix4profs/Else Loof

Evert van Huygevoort springt tot ver buiten Breda voor NAC: 'Ik heb nog nooit zo onzuiver gezongen'

hup nacETTEN-LEUR - Zijn 'Ik spring voor NAC' wordt iedere wedstrijd van NAC gedraaid. Sinds de release, vlak voor de play-offs die naar promotie leidden, zit de carrière van zanger Evert van Huygevoort in de lift. Tot ver buiten de stadsgrenzen. ,,Op websites als PuurNL en RadioNL sta ik tussen André Hazes en René Froger. Dan doe je het lekker."

Er was wat consternatie omtrent het nummer. Van Huygevoort had spelers van NAC uitgenodigd om het refrein in te zingen. De club ging akkoord, alles was geregeld. Vlak voor de opnames belde NAC echter af: Van Huygevoort zou zich misdragen hebben tijdens FC Den Bosch - NAC. ,,Ik was me van geen kwaad bewust. Ik ben NAC-supporter, je roept wel eens wat. Maar misdragen?" 

Volley

Van Huygevoort haalt verhaal, NAC trekt al snel de keutel in. Sterker: het resulteert in volle medewerking rond de clip van 'Ik spring voor NAC'. ,,Ik mocht meedoen met een training, mocht binnen het stadion draaien." 

En over die training: ,,Geniaal. Ik scoorde nog met een volley. Op beeld zie je Arno Verschueren verbaasd kijken, Cyril Dessers roept de technisch directeur", grijnst hij.

Quote

Ik was de hele dag bloedner­veus. Niet voor het optreden, maar voor die promotie­wed­strijd

Evert van Huygevoort

Het nummer wordt op een perfect moment gereleased, een kleine hype ontstaat. Hij wordt geboekt voor het feest op parkeerplaats P5: het is NEC - NAC, zo'n 12.000 man verzamelt zich om de promotiewedstrijd op grote schermen te zien. Van Huygevoort heeft vaker voor mensenmassa's gestaan, maar dit was de grootste. ,,Ik was de hele dag bloednerveus. Niet voor het optreden, maar voor die wedstrijd." 

Het publiek gaat los, maar is ook merkbaar gespannen. Na dat optreden stort Van Huygevoort zich in het publiek. Beleeft de wedstrijd met vrienden, drinkt biertjes; zijn werk zit er immers op. ,,Kreeg ik een berichtje dat ik nogmaals het podium op mocht. Dat was onverwacht en ik had eigenlijk te veel op: ik heb nog nooit zo onzuiver gezongen", grijnst hij. 

Er staat inmiddels 20.000 man op P5. ,,Het ging helemaal los, niemand stond stil, de euforie was echt enorm." De filmpjes ervan op zijn Facebookpagina spreken voor zich en worden veel bekeken. ,,Dat nummer heeft me gebracht waar ik nu sta."

Quote

Ik spring voor NAC heeft me gebracht waar ik nu sta

Evert van Huygevoort

Van Huygevoort wordt steeds meer herkend. De nummers die hij momenteel uitbrengt, zoals Blijf De Hele Avond Bij Mij en Laten We Gaan Dansen zijn stuk voor stuk een succes, alhoewel ze niets met NAC te maken hebben. ,,Dat blijven verder wel gescheiden werelden. NAC is een passie, het zingen ook." 

Grootste droom

Inmiddels heeft Van Huygevoort zo'n drie optredens per weekend. Voorheen kon hij deze eenvoudig om de wedstrijden van NAC heenplannen, maar dat gaat steeds moeizamer. Niet erg: ,,Ik zit nu in het moment, ik wil vol voor die muzikale carrière gaan." Zijn grootste droom? ,,Wat zou het gaaf zijn om voor een wedstrijd op het veld op te treden."

In samenwerking met indebuurt Breda