Directeur van het Markland College in een examenlokaal dat door het coronavirus de nodige aanpassingen kent. de tafels staan verder uit elkaar en zijn gemarkeerd om de zitplaatsen aan te geven. er gaan minder leerlingen in een lokaal examen doen. op de voorgrond staat desinfectiemiddel en papieren zakdoekjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur van het Markland College in een examenlokaal dat door het coronavirus de nodige aanpassingen kent. de tafels staan verder uit elkaar en zijn gemarkeerd om de zitplaatsen aan te geven. er gaan minder leerlingen in een lokaal examen doen. op de voorgrond staat desinfectiemiddel en papieren zakdoekjes. © Pix4Profs-Ron Magielse

Examenweek in de klas is hogere wiskunde tijdens coronacrisis: ‘Maximaal 15 man in een ruimte’

BREDA/BERGEN OP ZOOM - De scholen zijn dicht, behalve voor examenkandidaten. Zij mogen klassikaal hun schoolexamens maken. Maar daarvoor moeten middelbare scholen wel een pakket aan maatregelen treffen.

Voor de vmbo-leerlingen van het Cambreur College in Dongen stond gisteren een examen Engels op het programma. Een digitale toets, maar wel afgenomen op school, want: onderdeel van het schoolexamen. ,,Ik heb zojuist even meegekeken”, zegt directeur René Hermans na afloop. ,,En ik heb geen gesnotter gehoord. Gelukkig maar, want leerlingen met ziekteverschijnselen moeten echt thuisblijven.”

  1. ‘Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen?’ Anonieme GGD-chatroom bestaat 5 jaar
    PREMIUM

    ‘Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen?’ Anonieme GGD-chat­room bestaat 5 jaar

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.

In samenwerking met indebuurt Breda