Aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat in Breda is sinds kort een extra nachtopvang geopend voor dak- en thuislozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Jan Nieuwenhuijzenstraat in Breda is sinds kort een extra nachtopvang geopend voor dak- en thuislozen. © Google

Extra zorg dak- en thuislozen in Breda:
‘Door moeilijke periode loodsen’

BREDA - De gemeente Breda zet alles op alles om de groep dak- en thuislozen in de stad zo goed en veilig mogelijk op te vangen, waarbij de gezondheid van de mensen voorop staat. Hoe dan ook moet voorkomen worden dat een besmet persoon op straat loopt en een risico vormt.

De situatie voor deze kwetsbare groep is met de coronacrisis nijpender dan ooit. Er wordt volgens wethouder Miriam Haagh (zorg) een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van medewerkers die moeten werken volgens strikte richtlijnen van het RIVM: van werken met beschermingsmateriaal tot extra schoonmaak. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda