Volledig scherm
Bloemen voor de woning van de 15-jarige Megan die vermoedelijk door een klasgenoot werd doodgestoken. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Familie doodgestoken Bredase Megan en verdachte zitten in gescheiden zalen in rechtbank

Bij de rechtbank in Breda is vandaag het proces gestart tegen de 16-jarige Bredanaar die wordt verdacht van de moord op de 15-jarige Megan op 19 augustus. De familie van Megan, bijgestaan door advocaat Richard Korver, zat in een andere zittingszaal dan de verdachte.

Het proces vindt plaats bij de kinderrechter. Dat gebeurt altijd achter gesloten deuren. Niemand mag erbij, ook pers niet. Wel werd vandaag duidelijk dat het moordonderzoek nog altijd loopt. Forensische sporen, zoals bijvoorbeeld dna-materiaal, bloed en vingerafdrukken, moeten nog worden onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Ook de verdachte zelf wordt nog onderzocht. Momenteel zit hij ter observatie in de justitiële jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim. Gedragsdeskundigen proberen daar te kijken naar wat voor persoon hij is. De jongen was een klasgenoot van Megan en had volgens vriendinnen van Megan een relatie met haar.

De zaak begon later dan gepland, omdat de verdachte te laat werd aangevoerd vanuit de kliniek. Op 21 januari gaat de zaak verder, weer achter gesloten deuren. Ook dan wordt nog niet inhoudelijk over de zaak gesproken. Het is niet bekend of er ook familie van de verdachte aanwezig is vandaag. 

In samenwerking met indebuurt Breda