Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen in het Valkenberg is toegestaan, aldus een verkeersbord bij de entree aan de Kennedylaan. © Palko Peeters

Fietsvrij Valkenberg 'wint' poll,
maar het zal er niet van komen

BREDA - Uit de online poll van BNDeStem met de stelling 'Fietsers weg: park Valkenberg alleen voor de wandelaars' blijkt liefst 71 procent van de stemmers het eens en 29 procent het oneens te zijn. Er zijn ruim 3.200 stemmen uitgebracht. De gemeente Breda ziet in de uitslag geen reden de fiets te gaan weren uit het park.

Aanleiding voor de poll: een dame aan de rollator wordt in het Valkenberg van de sokken gereden door een fietser en raakt gewond. Woonde ze eerst op het Begijnhof, pal achter het park, zover bekend moet ze nu in verband met de blessures verhuizen naar een verzorgingshuis. 

  1. Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'
    VIDEO

    Redheads Days 2018 dag 2 is eerder 'Wethead Day'

    BREDA - Misschien dat Redhead Days 2018 beter in de boeken bijgeschreven kan worden als Wethead Days 2018. Het jaarlijkse roodharigen feestje, misschien de laatste editie in Breda, heeft flink te lijden gehad onder het slechte weer. Waren er vorig jaar nog een recordaantal van 1.255 'natuurlijke roodharigen' bijeen, en een totaal aantal bezoekers van 40.000 mensen verspreid over drie dagen, stonden er deze zondagmiddag 'slechts' een geschat aantal van 400 redheads bijeen op de foto.

In samenwerking met indebuurt Breda