Volledig scherm
Het Hellegatsplein.

Fikse files op snelwegen door afsluiting A16 van Breda richting Dordrecht opgelost

MOERDIJK - De afsluiting van de A16 ter hoogte van de Moerdijkbrug richting het noorden zorgde zaterdag voor files op de alternatieve routes over de A59 en de A29. 

Zaterdagmiddag rond 15.30 uur stonden omrijders die via Oosterhout of Made in de richting van Gorinchem wilden nog zo’n twintig minuten in de file. Omrijders die vanaf de A17 de A29 op wilden rijden stonden aan het begin van de middag lang vast, maar kunnen inmiddels weer doorrijden.

Groot onderhoud

De A16 is tussen knooppunt Klaverpolder en 's-Gravendeel gesloten in verband met groot onderhoud. Verkeer dat vanuit Antwerpen naar Rotterdam wil, wordt omgeleid. Het kan rechtsom via de A59 en de A27 naar Gorinchem, of linksom via de A59 en de A29 naar Barendrecht.

De afsluiting duurt tot maandag 17 juni 05.00 uur.

Volledig scherm
Situatie zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur © ANWB
  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda