Volledig scherm
Opnames ‘Binnen de Muren’ © Pix4Profs/ Ron Magielse

Filmpremière in Bredase Koepel

BREDA - Van kakkerlakkenraces tot zwaaiende gummistokken, van ontsnappingen tot een gevangeniskat: Freelance filmmaker Troy Gazan laat in zijn nieuwe film ‘Binnen de Muren’ het echte gevangenisleven zien. De documentaire gaat over de Koepel, hier in Breda, en vertelt de geschiedenis van het gebouw door de ogen van een cipier. Op zaterdag 19 oktober gaat de film in première. Niet op zomaar een plek; de docu is te bekijken in de Koepel zelf.

Gazan, net afgestudeerd van BUAS, heeft na een jaar verdieping, een boel interviews en diverse draaidagen zijn documentaire eindelijk af. Door de ogen van oud-bewaarder Ton Mink wordt de kijker in ‘Binnen de Muren’ meegenomen door de geschiedenis van de beruchte Koepel. 

Het gebouw was jarenlang bekend in heel penitentiair Nederland. De Koepel was de angst van veel gevangenen. Mink heeft er als bewaarder veel meegemaakt. In de film blikt hij, samen met zijn collega’s, terug op een bewogen carrière van 34 jaar. Alle bijzondere verhalen komen aan bod.

Koepel als filmzaal

Met hulp van FutureDome Events en VPS mag regisseur Gazan zijn docu groots in première laten gaan: midden in de Koepel zal de film worden getoond. Dat is een bijzondere plek, en draagt bij aan het doel wat FutureDome Events voor ogen heeft; ruimte bieden aan pioniers die vanuit hun werk en passie bouwen aan de toekomst van Breda.

Op de filmavond houdt Gazan zelf een voorwoord en na de film houdt hij een kort live interview met hoofdpersoon Ton Mink. Gazan: “Ik hoop dat een groot publiek de documentaire op deze bijzondere plek gaat zien, want het zal maar één keer zo goed tot zijn recht komen.”

Kaarten

De voorstelling begint om 19:00 uur. Bekijk hier alvast de teaser. Voorafgaand aan de première is het mogelijk om een rondleiding over het terrein van de Koepel bij te wonen. Deze begint om 17:30 uur. Kaarten zijn te koop op de website van FutureDome Events.

In samenwerking met indebuurt Breda