Volledig scherm
PREMIUM
Een artist impression van hoe de terrein van het Vitalis College er in 2022 uit zou kunnen zien, met linksachter het Talentencentrum. © Gemeente Breda

Financiering Bredase topsporthal nog niet geregeld

ANALYSE“De trein voor de topsporthal rolt door, maar we weten nog niet hoe we het gaan betalen.” Daarmee legde Peter Bakker, fractievoorzitter van GroenLinks in de Bredase gemeenteraad, donderdag de vinger op de zere plek. Er zijn immers ook nog initiatieven in Bavel en Princenhage, die mogelijk geld gaan kosten. In de politieke discussie over de voorjaarsnota zal de kwestie binnenkort dan ook een hoofdrol spelen.

Donderdag stemde een meerderheid van de raad ermee in dat het college van B en W een krediet van 150.000 euro krijgt om de plannen verder uit te werken voor een topsporthal (werktitel Talentencentrum) op het terrein van het Vitalis-college aan de Terheijdenseweg. Het gaat daarbij om de ‘plusvariant’ waarbij er behalve een grote sporthal ook een indoor-atletiekvoorziening komt. De totale investering is geraamd op ruim 24 miljoen euro.

  1. Alternatieve Vierdaagse voor rolstoelers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest
    PREMIUM

    Alternatie­ve Vierdaagse voor rolstoe­lers die niet mee mogen doen in Breda als ludiek protest

    BREDA - Zie het als ludiek en positief protest, met kritische kanttekening. Deze ochtend start het rolstoelende stel Sinéad Power (31) en Benjamin Wessels (31) aan hun eigen Nijmeegse Vierdaagse. De route: van Breda naar Helvoirt, dan naar Handel, naar Tiel, om vrijdag te eindigen bij de echte finish in Nijmegen. Iedere dag rijden ze veertig kilometer. Voor beiden een afsluiting van een moeizame periode en dus belangrijk. Maar aan de échte Vierdaagse mochten ze, tot hun teleurstelling, niet meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda