Volledig scherm
Tijdens de Nacht van Ut Kielegat treedt voormalig prins Petrus C Lie dun Aller Irste (met bekkens) op bij kapel De Blaoskaoken. © ron magielse / pix4profs

Flexibele muzikanten en band om 'ziel' van Kielegats carnaval te redden

BREDA - De Bredase Federatie van Carnavalsverenigingen (BFC) wil een poule oprichten voor flexibele carnavalsmuzikanten. 

Kapellen kunnen die muzikanten inschakelen wanneer ze te weinig muzikanten hebben voor een optreden, zo is de bedoeling. Hiermee hoopt de federatie de terugloop van Kielegatse kapellen het hoofd te bieden.

,,De carnavalskapellen hebben het moeilijk om zichzelf in stand te houden'', reageert BFC-voorzitter Willem Schoonebeek op de zorgen die Bredase harmonieën vorige week geuit hebben in de politiek. ,,De ene na de andere kapel stopt ermee. Nieuwe jonge aanwas is ook beperkt. En laten we eerlijk zijn, carnaval zonder levende muziek van een 'kapelleke' is toch letterlijk een dooie boel. De ziel is er dan uit. De teruggang in het aantal muzikanten moet gestopt worden.''

De op te zetten poule is ook bedoeld voor ervaren muzikanten die gestopt zijn omdat het repeteren en optreden ze te veel is. Zij kunnen als 'flexband' incidenteel ingezet worden als daar behoefte aan is, is het idee. 

Geïnteresseerde muzikanten kunnen zich opgeven via flexband@bfckielegat.nl.

  1. Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    TERHEIJDEN - Tim The Travelling Teacher, zo noemt hij zichzelf. Leraar Tim Ovington (28) uit Terheijden pakte in september zijn rugzak en heeft na vijf maanden al 18 landen bezocht. Hij wil met eigen ogen zien hoe het onderwijs er in al die landen uit ziet. Zelf gaf hij Engels en Mediawijsheid op de mavo aan Effent in Oosterhout. Nu praat hij met docenten in Denemarken, Ijsland en staat zelf voor de klas in Malawi, Toronto en Memphis.

In samenwerking met indebuurt Breda