Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Flink wat parkeerboetes in hartje Zundert

ZUNDERT - Sinds januari zijn er in hartje Zundert 31 parkeerboetes uitgedeeld in de Molenstraat en nog eens tien op de Markt. Dat meldde burgemeester Joyce Vermue deze week tijdens de raadsvergadering.

Zij reageerde daarmee op een vraag van Louis van den Broek van het CDA. Die partij was het opgevallen dat de parkeerregels in de Zundertse Molenstraat veelvuldig worden overtreden. Aan het college de vraag of die daarvan op de hoogte is en van plan is om er tegen op te treden.

Hoogste prioriteit 

Burgemeester Vermue antwoordde dat het college het probleem inderdaad kent en er de hoogste prioriteit aan geeft. Er is inmiddels al flink ingezet op handhaving. Dat heeft ertoe geleid, meldde zij, dat sinds januari behoorlijk wat boetes zijn uitgedeeld.

De komende tijd wordt ingezet op voorlichting en blijft er gehandhaafd worden, zei de burgemeester. Al moest haar wel van het hart dat er een grens is aan de mogelijkheden. ,,We hebben niet de capaciteit om 24 uur per dag, zeven dagen per week aanwezig zijn, dus we zullen pro-actief op gezette tijden met handhaving toezien op naleving van de parkeerregels.”

In samenwerking met indebuurt Breda