Medewerkers van Juzt kwamen vorige maand massaal bijeen in Etten-Leur om te horen wat de toekomstplannen zijn voor de organisatie en kinderen. Inmiddels zouden de gemeenten in de regio Breda de koers alweer verlegd hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van Juzt kwamen vorige maand massaal bijeen in Etten-Leur om te horen wat de toekomstplannen zijn voor de organisatie en kinderen. Inmiddels zouden de gemeenten in de regio Breda de koers alweer verlegd hebben. © Franka Van Der Rijt

FNV verbijsterd: ’Jeugdzorginstelling Juzt wordt alsnog opgedoekt’

UpdateBREDA - Verschillende vestigingen en/of onderdelen van de West-Brabantse jeugdhulpinstelling Juzt worden al op zeer korte termijn verkocht of gesloten. Dat zegt FNV-jeugdzorgbestuurder Janny Koppens. Zij is verbijsterd over de nieuwste ontwikkelingen bij Juzt. ,,We zijn besodemieterd. Personeel is voorgehouden dat Juzt toekomst zou hebben. Maar in feite wordt de toko gewoon opgedoekt.”

  1. Faillissement jeugdzorgorganisatie Juzt op laatste nippertje afgewend
    PREMIUM

    Faillisse­ment jeugdzor­gor­ga­ni­sa­tie Juzt op laatste nippertje afgewend

    ETTEN-LEUR - Het faillissement van jeugdzorgorganisatie Juzt is op het nippertje afgewend. Door een injectie van totaal 15 miljoen door de gezamenlijke West-Brabantse gemeenten kan Juzt tijdelijk in de lucht blijven en is de hulp aan ruim 1.700 kinderen geborgd. Ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport legt geld op tafel. Maar in de uitvoering van hoe verder, blijft er voor de 600 medewerkers nog heel veel onzeker.

In samenwerking met indebuurt Breda