Fort Oranje-eigenaar Cees Engel daagt minister Asscher voor de rechter

RIJSBERGEN - Vakantiepark Fort Oranje in Rijsbergen heeft een kort geding aangespannen tegen demissionair minister Lodewijk Asscher. Eigenaar Cees Engel is boos op de PvdA-bewindsman vanwege uitlatingen over de beruchte camping tijdens een campagnebezoek op 23 februari. 

De campingbaas eist daarom een rectificatie. Het kort geding dient op 20 april in Den Haag, aldus een rechtbankwoordvoerster.

Volledig scherm
Minister Asscher op bezoek op Fort Oranje, een camping waar veel mensen wonen die nergens anders meer terecht kunnen en waar veel criminalitiet voorkomt.
Foto: Joyce van Belkom/Pix4Profs

Verloederde camping
Fort Oranje staat in de schijnwerpers door een goedbekeken serie die SBS6 uitzendt over de ernstig verwaarloosde en verloederde camping. 

De makers laten de schrijnende woonomstandigheden zien van de bewoners van honderden verpauperde stacaravans.

ZIE OOK: Vier vragen over Fort Oranje: sluiten, kan dat zomaar?

'Maffia-achtige toestanden'
Tijdens een onaangekondigd bezoek aan Fort Oranje tijdens de verkiezingscampagne suggereerde Asscher dat de camping wordt geleid door criminelen. 

Het recreatiepark moet volgens hem wegens 'maffia-achtige toestanden' zo snel mogelijk worden gesloten.

ZIE OOK: Campingbaas boos over bezoek Asscher

Tweede bezoek
Vorig nam de politicus ook al een kijkje bij de camping. Toen werd er geen aangifte gedaan. "Toen hebben we er niks van meegekregen”, aldus Engel. 

"Het is nu ook moment dat ze gekozen hebben: ze zijn naar binnen geglipt toen de receptie al dicht was.”

Overhoop
Fort Oranje ligt regelmatig overhoop met de politie en de gemeente. De gemeente Zundert probeert de camping al jaren te sluiten maar dat is tot dusver niet gelukt.

De eigenaar zegt dat de recreanten zijn vertrokken door de dreigende sluiting. Het park is daarom een toevluchtsoord geworden voor arbeidsmigranten en mensen met veel problemen die nergens anders meer terechtkunnen.

In samenwerking met indebuurt Breda