Fractievoorzitter VVD in Zundert verlaat de politiek

VVD-fractievoorzitter Lauran Geus verlaat de Zundertse politiek. Zijn partij maakte dit gisteren bekend.

Geus kwam bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, vorig jaar maart, als relatief onbekende aan het hoofd van de liberale fractie in Zundert. Hij was burgerlid, werd lijsttrekker en dus voorzitter van de fractie. ,,Met de meeste voorkeursstemmen van allemaal", zegt Floor Vreijsen.

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei neemt Vreijsen het fractievoorzitterschap van Geus over. De reden voor Geus' terugtreden is een combinatie van persoonlijke omstandigheden en een stap in zijn carrière, aldus Vreijsen. ,,Lauran heeft het ons, de fractie, twee weken geleden medegedeeld. Hij krijgt een directiefunctie bij de Rabobank West-Brabant Noord, waar hij nu al werkt."

Vreijsen zegt het namens de Zundertse VVD heel jammer te vinden dat Geus vertrekt: ,,Hij kwam meteen als fractievoorzitter de raad binnen, en hij kweet zich met verve en elan van zijn taak. Natuurlijk zijn we teleurgesteld in zijn vroegtijdige vertrek. We hebben een fijne fractie, waarin we prettig samenwerken. Ik loop al lang mee in de Zundertse politiek, ik heb er al veel zien komen en gaan. Fractieleden krijgen een baan aan de andere kant van de wereld. Of neem Willemijn van Hees, die een burgemeesterspost aanvaardt. Daar heb je respect voor. En dat geldt ook voor deze beslissing van Lauran. De omstandigheden kennend, zouden wij allemaal deze stap maken. Hij maakt de enige juiste keuze. Nogmaals, we vinden het heel jammer, maar we hebben alle respect voor Laurans keuze.”

Volledig scherm
© VVD

De plaats van Geus in de viermansfractie van de VVD wordt vanaf eind mei ingenomen door Fred Paludanus.

In samenwerking met indebuurt Breda