Volledig scherm
PREMIUM
Ferry Verstrepen opende zaterdag zijn nieuwe frietkot. © Pix4Profs/Perry Roovers

Frietkot De Fer in Breda is weer open: 'Hoop dat het zo druk blijft'

BREDA - Het historische frietkot van ‘De Fer’ is weer open. Vanmiddag om 12 uur opende Ferry Verstrepen (81) samen met wethouder Paul de Beer zijn tent op het Dr. Jan Ingenhouszplein. 

Een heel bescheiden upgrade, want De Fer is De Fer. Geen luxe, maar gewoon een herbouw van dat aloude kot dat zeven maanden geleden in vlammen opging. Zelfs de sobere kleuren zijn intact gebleven, maar op de gevels staan wel de namen van de straten waar De Fer aan ligt. Oranjeboomstraat. Haagweg. Dr. Jan Ingenhouszplein. Voor de ingang is de stoep ietwat verhoogd. Ja, ook rolstoelers kunnen nu naar binnen.

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda