Gault&Millau snapt ‘niets’ van kritiek restaurant in Willemstad: ‘inspecteur heeft wél roodbaars gegeten’

Restaurantgids Gault&Millau is verbaasd over de reactie van eigenaar Henrie van der Heijden van restaurant Vista in Willemstad. ,,Wij begrijpen er niets van. Onze inspecteur heeft daar wel degelijk roodbaars gegeten.‘’

Vista is opgenomen in de jongste uitgave van de culinaire gids die deze week werd gepresenteerd. Daarin wordt gezegd dat het restaurant onder andere een uitstekende roodbaars serveert. Maar volgens Van der Heijden staat dat gerecht al ruim een jaar niet meer op de kaart.

Bewijzen

,,Heel merkwaardig‘’, zegt Luc Hoornaert van de Gault&Millau in een reactie. ,,Want onze inspecteur heeft daar medio maart toch echt roodbaars gegeten. En daar hebben we ook bewijzen voor. Hij heeft een foto van het gerecht gemaakt en het staat ook op de rekening.‘’ 

Die bewijzen wil Hoornaert echter niet met de krant delen. ,,Interne stukken maken wij in principe nooit openbaar‘’,  zegt Hoornaert die bij Gault&Millau de inspecteurs die de restaurants bezoeken aanstuurt. ,,,Mensen die mijn volledige vertrouwen hebben. Natuurlijk wordt er weleens een foutje gemaakt. Maar in dit geval is daar geen sprake van.‘’

Bezoekje

Maar waarom zou een restauranthouder ontkennen dat hij een gerecht serveert als hij daar een lovende recensie over krijgt? Hooornaert: ,,Dat begrijp ik dus ook niet. Daarom heb ik 'm ook gebeld. Binnenkort ga ik bij hem op bezoek en praten we het uit. Restaurant Vista is een fijn adres. We feliciteren hen dan ook met hun selectie.‘’ 

Volledig scherm
At de inspecteur van de Gault&Millau in maart nou wel of niet roodbaars bij restaurant Vista in Willemstad? Kan niet, zegt de eigenaar, dat gerecht staat al lang niet meer op de kaart. Maar Gault&Millau houdt stug vol dat er wel degelijk roodbaars op het menu stond. © Ramon Mangold/ Pix4Profs

In samenwerking met indebuurt Breda