Volledig scherm
Stockfoto van een fietscrossbaan. © Thinkstock

Geen fietscrossbaan voor Teteringen: ‘Te duur’

TETERINGEN - Plannen om een fietscrossbaan voor kinderen aan te leggen in Teteringen zijn van de baan. De gemeente wilde wel bijdragen, maar schrok van de prijzen. ‘Ontzettend jammer', aldus de initiatiefnemers. 

Een ‘leuk en goed plan’, aldus een woordvoerster van de gemeente. Maar.... ,,Voor het aanleggen van de fietscrossbaan is een gespecialiseerd BMX-bedrijf in de arm genomen, dat bedrijf offreerde echter een bedrag dat meer dan het viervoudige bedroeg dan het door ons vrij te maken bedrag. Daar zijn we natuurlijk van geschrokken en in gezamenlijk overleg hierover met de initiatiefnemer en de wijkraad is daarom tot het besluit gekomen om het hele plan niet door te laten gaan.”

Steeds ingewikkelder

Het bericht komt als een grote teleurstelling voor Teteringenaren. Die kwamen namelijk met het initiatief, om buiten spelen te promoten onder kinderen. Alleen de faciliteit ontbrak nog. ,,Wat eens begon als een eenvoudig plan, werd een steeds ingewikkelder project. Jonge kids over bergjes van zand laten crossen was het plan. Het werd echter een professionele baan aanleggen... Met alle problematiek en kosten van dien.”

Quote

Jonge kids over bergjes van zand laten crossen was het plan. Het werd echter een professio­ne­le baan aanleggen... Met alle problema­tiek en kosten van dien.

Teteringse initiatiefnemers fietscrossbaan voor kinderen

Eerst was een veld achter de Doctor Hein Hoebenlaan in beeld als potentiële locatie. Later bleek de Heiackerdreef, ter hoogte van de kruising met de Donkerstraat, een beter alternatief. 

,,Het vinden van een locatie bleek bijna onmogelijk. Meerdere opties zijn bekeken”, aldus de initiatiefnemers. ,,Helaas hebben we van de gemeente het bericht gekregen dat de fietscrossbaan niet zal worden gerealiseerd. Wij vinden het ontzettend jammer. En dat is zachtjes uitgedrukt. Het had zo gaaf kunnen zijn!”

Lovenswaardig

De Bredase VVD-fractie spreekt van een ‘zeer lovenswaardig initiatief’. Daarom vraagt de partij aan het college van B en W of de fietscrossbaan niet alsnog gerealiseerd kan worden. Bijvoorbeeld door een wijkdeal te sluiten, stelt de partij voor. 

  1. 'Overwinning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    'Overwin­ning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    BREDA - De ouders van Youri Bicker, de 26-jarige student die in 2011 dood werd gevonden in rivier de Mark in Breda, hebben sinds november ‘eindelijk’ vrij toegang tot het onderzoeksdossier over de dood van hun zoon. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen. Het gerechtshof bevestigt het nieuws. ,,Met de advocaat is afgesproken dat hij dit mag bespreken met zijn cliënten.”

In samenwerking met indebuurt Breda