Volledig scherm
Als het aan de colleges van Alphen-Chaam en Gilze en Rijen ligt, komen er snel nieuwe fietspaden in de Chaamse bossen. © Mariska Hofman

Gemeenten investeren in nieuwe fietspaden Chaamse Bossen

CHAAM - De colleges van B&W van Alphen-Chaam en Gilze en Rijen hebben geld vrijgemaakt om een fietsallee aan te brengen in de Chaamse Bossen.

Dit recreatieve fietspad komt op grond van beide gemeenten te liggen en dient ter vervanging van de huidige paden die niet meer voldoen aan de wensen van recreanten. De plannen zijn in samenspraak met Staatsbosbeheer tot stand gekomen. Ook streeknetwerk Landstad de Baronie heeft een bijdrage toegezegd. Het gaat in totaal om een investering van 1,2 miljoen euro. Het streven is om in 2019 te beginnen met de aanleg.

Gemeenteraden

De plannen liggen binnenkort ter bespreking voor in beide gemeenteraden. In Alphen-Chaam gebeurt dat in de raadsvergadering van 13 december, in Gilze-Rijen op 17 december. Als de raden groen licht geven, kunnen de plannen verder worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Al vanaf 2007 zijn er gesprekken met Staatsbosbeheer over de aanleg van de Fietsallee. Burgemeester Minses van Alphen-Chaam is blij met de stappen die nu zijn gezet. “De Chaamse Bossen zijn voor onze gemeente een belangrijke toeristische trekpleister.” 

  1. Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberende loop’ showen in rechtbank Breda

    Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberen­de loop’ showen in rechtbank Breda

    BREDA - Op YouTube zou het een absolute hit zijn. Maar in de rechtbank mag je niet filmen. Een verdachte van een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Breda moet heen en weer rennen door de gang voor de zittingszaal. Aan weerszijden staat parketpolitie om te voorkomen dat hij letterlijk via de trap de benen neemt. De voorzitter van de rechtbank, in opwaaiende toga, doet het zelfs voor. ,,Zo…sneller lopen. Echt een sprintje trekken!”

In samenwerking met indebuurt Breda