Volledig scherm
Als het aan de colleges van Alphen-Chaam en Gilze en Rijen ligt, komen er snel nieuwe fietspaden in de Chaamse bossen. © Mariska Hofman

Gemeenten investeren in nieuwe fietspaden Chaamse Bossen

CHAAM - De colleges van B&W van Alphen-Chaam en Gilze en Rijen hebben geld vrijgemaakt om een fietsallee aan te brengen in de Chaamse Bossen.

Dit recreatieve fietspad komt op grond van beide gemeenten te liggen en dient ter vervanging van de huidige paden die niet meer voldoen aan de wensen van recreanten. De plannen zijn in samenspraak met Staatsbosbeheer tot stand gekomen. Ook streeknetwerk Landstad de Baronie heeft een bijdrage toegezegd. Het gaat in totaal om een investering van 1,2 miljoen euro. Het streven is om in 2019 te beginnen met de aanleg.

Gemeenteraden

De plannen liggen binnenkort ter bespreking voor in beide gemeenteraden. In Alphen-Chaam gebeurt dat in de raadsvergadering van 13 december, in Gilze-Rijen op 17 december. Als de raden groen licht geven, kunnen de plannen verder worden uitgewerkt en uitgevoerd.

Al vanaf 2007 zijn er gesprekken met Staatsbosbeheer over de aanleg van de Fietsallee. Burgemeester Minses van Alphen-Chaam is blij met de stappen die nu zijn gezet. “De Chaamse Bossen zijn voor onze gemeente een belangrijke toeristische trekpleister.” 

  1. 'Overwinning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    'Overwin­ning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    BREDA - De ouders van Youri Bicker, de 26-jarige student die in 2011 dood werd gevonden in rivier de Mark in Breda, hebben sinds november ‘eindelijk’ vrij toegang tot het onderzoeksdossier over de dood van hun zoon. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen. Het gerechtshof bevestigt het nieuws. ,,Met de advocaat is afgesproken dat hij dit mag bespreken met zijn cliënten.”

In samenwerking met indebuurt Breda