Volledig scherm
Dodelijk slachtoffer schietpartij Breda is Kaan Safranti © bn de stem

Gewelddadige dood Kaan Safranti (26) in Breda: zevende verdachte opgepakt

BREDA/ROERMOND - De politie heeft donderdagochtend een zevende verdachte opgepakt die mogelijk betrokken is geweest bij de schietpartij in een flat in Breda, waarbij de 26-jarige Kaan Safranti werd doodgeschoten. Het gaat om een 27-jarige man uit Roermond. 

Eind mei werden al vijf verdachten aangehouden. Dat zijn een 26-jarige man uit Venlo, een 21-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond. Begin juli werd een 23-jarige man uit Roermond aangehouden ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van Kaan Safranti.

Wat gebeurde er?

Kaan Safranti werd zondagavond 8 april doodgeschoten in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda. Direct na de moord stelden bronnen uit het criminele circuit dat sprake was van een ripdeal, waarbij de daders geld of drugs hebben gestolen.

Meerdere getuigen hebben twee mannen en een vrouw uit de flatwoning zien vluchten. Ze reden in twee auto's weg. Volgens buurtbewoners droegen ze tassen met 'groene inhoud', mogelijk hennep, waarvan er één is gevallen en achtergebleven. Ook zagen ze een 'groot wapen', omstandigheden die duiden op een ripdeal of ander incident in de wietwereld.

Stevig bewijs

De politie lijkt stevig bewijs te hebben gevonden tegen de verdachten. Zo beschikte de recherche daags na de moord al over scherpe beveiligingsbeelden waarop het slachtoffer te zien is in gezelschap van meerdere Limburgse verdachten die later zijn aangehouden, onder wie een vrouw.

Het gaat om opnames van de buitencamera van een café aan de Haagweg, waar Safranti wel vaker een kopje thee dronk. Op de middag van de moord had hij er een ontmoeting met twee mannen en een vrouw. Getuigen zagen ze samen wat drinken, afrekenen en vertrekken.

De zevende verdachte zit vast op het politiebureau en zal daar volgens de politie minimaal enkele dagen blijven. ,,Het team gaat onverminderd verder met het onderzoek", laat een woordvoerder weten.

In samenwerking met indebuurt Breda