Een zwaarbewapend arrestatieteam moest er donderdag aan te pas komen om de medewerker van Den Hey-Acker te bevrijden en de drie jonge gedetineerden af te voeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zwaarbewapend arrestatieteam moest er donderdag aan te pas komen om de medewerker van Den Hey-Acker te bevrijden en de drie jonge gedetineerden af te voeren. © MaricMedia

Geweldsexplosie Den Hey-Acker: agressie in (jeugd)gevangenissen vaak gevolg van personeelstekort

Wat bewoog drie jonge gedetineerden in de Bredase jeugdgevangenis Den Hey-Acker om in opstand te komen en de boel kort en klein te slaan? De autoriteiten houden de kaken vooralsnog stijf op elkaar. Volgens vakbond Juvox is er sprake van een chronisch personeelstekort. 

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    9

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Breda