Volledig scherm
Archieffoto ter illustratie. © ANP

Gewonde GHB gebruiker bedreigt agenten in Dongen: ‘Nog nooit zulke erge bedreigingen gehoord’

DONGEN - Een 32-jarige man uit Dongen heeft zondag onder invloed van GHB politiemensen en ziekenhuispersoneel ernstig bedreigd. Dat meldt de politie. Een van de agenten liet in het rapport weten in zijn 17-jarige loopbaan nog nooit zulke ernstige verbale bedreigingen te hebben gehoord. 

Hulpdiensten kregen omstreeks 16.40 uur zondagmiddag een melding van een man die zichzelf onder invloed van GHB verwond had en medische hulp nodig had. Hierop kwamen agenten en ambulancemedewerkers ter plaatse. De man bleek met zijn rechterhand door een ruit te hebben geslagen. Hij bloedde hevig. Daarom besloten de verpleegkundigen dat de man naar het ziekenhuis moest. 

Hierop zou de man agressief geworden zijn en bedreigde hij de agenten. Ook zou hij gedreigd hebben hun vrouw en kinderen dood te slaan of de keel door te snijden. Uiteindelijk lukte het de verpleegkundigen om de hand van de de druk gebarende Dongenaar af te binden. Voor veiligheidsredenen ging een van de agenten mee in de ambulance. Daar stopte de dreigementen van de man niet. Ook het ziekenhuispersoneel moest het bij aankomst ontgelden. Hij is na zijn behandeling aangehouden en is vastgezet in het cellencomplex in Tilburg. 

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobes

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobes

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda