Volledig scherm
Voor een bijzonder project in 2013 zocht beeldend kunstenares Mieke van Zundert zoveel mogelijk 'Miekes’ bij elkaar © PETER VAN TRIJEN

Gouden K voor kunstenares Mieke van Zundert

ZUNDERT - De Zundertse kunstenares Mieke van Zundert krijgt zaterdag tijdens de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein de Gouden K opgespeld. Dat is een onderscheiding van de stichting Nationale Kunstweek voor personen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de beeldende kunst en/of voor beeldend kunstenaars. 

Er worden jaarlijks landelijk slechts tien Gouden K’s uitgedeeld aan personen die door een gemeente worden voorgedragen. Dit jaar stuurden veertig gemeenten een mogelijke kandidaat in. De gemeente Zundert droeg beeldend kunstenares Mieke van Zundert aan. En met succes. Vanwege haar tomeloze inzet voor de kunst in het Zundertse (en omgeving) is zij één van de tien die de eervolle speld krijgt uitgereikt. 

Felicitatie

Cultuurwethouder Twan Zopfi van Zundert, bezoekt de gelauwerde kunstenares zondag in haar eigen atelier om haar nog eens extra te feliciteren met haar prijs. 

De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein zijn het begin van de Nationale Kunstweek die tot en met volgend weekend duren en waarbij op verschillende manieren en op uiteenlopende plaatsen extra aandacht wordt besteed aan beeldende kunst(enaars). 

 1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
  PREMIUM

  ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

  KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”
 2. Bredaose Turfschippers en ’t Zooike hebben de officiële carnavalskraker van 't Kielegat
  Kielegat

  Bredaose Turfschip­pers en ’t Zooike hebben de officiële carnavals­kra­ker van 't Kielegat

  BREDA - Da ziede zo, een vrolijk liedje over de liefde, van De Bredase Turfschippers & ‘t Zooike is tijdens het jaarlijkse blèèrfêêst van het Kielegat uitgeroepen tot Carnavalslied 2019. Een zeskoppige jury geeft individueel punten op drie onderdelen: tekst, muziek en carnavalesk gehalte. Na afloopt levert een simpele optelsom de winnaar van de avond op. Zonder dat hier verder nog overleg over plaatsvindt. ,,Het is drieënhalve minuut hard werken per nummer, dat is al”, zegt juryvoorzitter Ton Kleemans.

In samenwerking met indebuurt Breda