Volledig scherm
Voor een bijzonder project in 2013 zocht beeldend kunstenares Mieke van Zundert zoveel mogelijk 'Miekes’ bij elkaar © PETER VAN TRIJEN

Gouden K voor kunstenares Mieke van Zundert

ZUNDERT - De Zundertse kunstenares Mieke van Zundert krijgt zaterdag tijdens de Nationale Kunstdagen in Nieuwegein de Gouden K opgespeld. Dat is een onderscheiding van de stichting Nationale Kunstweek voor personen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de beeldende kunst en/of voor beeldend kunstenaars. 

Er worden jaarlijks landelijk slechts tien Gouden K’s uitgedeeld aan personen die door een gemeente worden voorgedragen. Dit jaar stuurden veertig gemeenten een mogelijke kandidaat in. De gemeente Zundert droeg beeldend kunstenares Mieke van Zundert aan. En met succes. Vanwege haar tomeloze inzet voor de kunst in het Zundertse (en omgeving) is zij één van de tien die de eervolle speld krijgt uitgereikt. 

Felicitatie

Cultuurwethouder Twan Zopfi van Zundert, bezoekt de gelauwerde kunstenares zondag in haar eigen atelier om haar nog eens extra te feliciteren met haar prijs. 

De Nationale Kunstdagen in Nieuwegein zijn het begin van de Nationale Kunstweek die tot en met volgend weekend duren en waarbij op verschillende manieren en op uiteenlopende plaatsen extra aandacht wordt besteed aan beeldende kunst(enaars). 

  1. ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’
    video

    ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’

    BREDA - Onderzoeken naar vermiste personen worden bemoeilijkt door het ontbreken van wetgeving. Zolang er geen serieus vermoeden bestaat van een misdrijf, heeft de politie geen wettelijke basis om belangrijke privacygevoelige informatie op te vragen van vermisten zoals bank- en belgegevens. Het is om diezelfde reden soms zelfs onmogelijk om een ander land te vragen DNA af te nemen van familieleden, bijvoorbeeld ter identificatie van een lichaam.

In samenwerking met indebuurt Breda